Naručio sam Foliarel B i Magnesiogreen i planiram sa njima prskati prije cvatnje. Siguran sam da se mogu mješati, ali Razor je negdje napisao da se Foliarel treba stavljati u Magnesiogreen i pri tome pratiti PH otopine. Nisam to nikada miksao, pogotovo ne mjerio PH. Pretpostvaljam da se može sa onim lakmus papirom ( listićima ). Kako to mješati da bude ispravno, može li mi netko dati savjet ?
Otprilike idu do 2 žlice foliarela B u otopini Mgreena na 10 L. Idu i 2 žlice Mgreena ( 50 g), ali je puno teži u odnosu od foliarela B.Mijenja se boja, ako se pretjera, iz zelene ide u tamno plavu, ali otopina sama po sebi nije fitotoksična.Ima i bolja opcija za borna gnojiva, npr. Borogreen L, koji ne reagira toliko alkalno kao boraks u Fol. B.Dok ide čisti foliarel B, stavljam i po 4-5 žlica na 10L.
A šta?
a gdje da potražim? možda Graminea?
Ja lupim s jedne strane s većom dozom Nije nužno detaljno sa svake strane. Zeleno je i s jedne i s druge strane, a osim toga trenutno mi motorna prskalica gađa obje strane ako pod koso radim jer mi nije još došlo do srednjih žica, fali 5-10 centi
Nekak sam laički pretpostavljao da ta prihrana cirkulacijom sokova dođe i do drugog lista iako ga možda ja nisam mlazom pogodio,a kaj se tiče rasta kod mene svaštara,neke mladice su velike,nek pol ovih,na istom trsu imam jedno i drugo,ja još trenutno koristim,običnu,poluautomatsku špricu
U ovoj fazi sada otprilike s borom i mgreenom, diferencirani cvjetovi. Ovisi o razvoju cvjetića, ali ja ću isto ovih dana mada mi je dosta nejednoliko. Možda stignem i još jedan put do cvatnje.Relativno se brzo usvajaju navedeni preparati, mislim da je 24h dosta. Za primjerice Hascon i Oligogreen treba bar 36 - 48h. Obavezno je tretiranje i u opadanju cvjetića sa istom kombinacijom.