Jednostavno ne mogu da ne reagiram, makar sam odlučio ne pisati više ovdje, ali još dok čekam neke poruke , normalno da čitam i Vaše odgovore i.....moram.... jer vidim da nitko ne dotiče glavni problem deponatora u vinogradima, sve do sada navedeno nema nikakvog negativnog učinka ( teran...niti 1.2.i 3. nisu negativnosti ) koliko ima jedna jedina stvar, a to je da je deponator , bilo kojeg oblika i izvedbe , u našim malim vinogradima po Hr ( po statistici ; 154 ooo obtelji imaju male vinograde ) , posebno središnjoj i sjevernoj ,ovo:deponator = rezač korijenovog sustava trsa ( posebno u hobi vinogradima , a kojih i je najviše ) i mora se poštivati da, ako ga već upotrebljavaš , ne smiješ ići sa njim u svaki red svake godine, već u svaki drugi red i to svake 3-5 godine,što ovisi o sastavu gnojiva koje deponiraš ...Deponiranje je super stvar , ali mnogi naprave da ; zaoru u svaki red i to neki čak da idu što bliže trsu i sa jedne i druge strane reda, a sve u želji da donesu gnojivo "što bliže" trsu i korijenu... korijen uopće nije blizu trsa i ovisno od sastav tla i načina sadnje ide svuda , znači i u red gdje će te ga ošišati sa deponatorom.... ovo prihvatite ili ne...ne mislim sa nikim ići u rasprave ili dodatne odgovore.
Jednostavno ne mogu da ne reagiram...sa deponatorom.... ovo prihvatite ili ne...ne mislim sa nikim ići u rasprave ili dodatne odgovore.
slažem se s tobom, čak sam i napisal u svom postu da planiram deponirat s jedne strane reda a slijedeće godine s druge strane reda...upravo iz razloga koje si ti naveo...ovo kak Ozy deponira, ok, al postoji velika šansa da nije pogodil žilu korijena, i baš mi se zato čini, uzdužna duboka neprekinuta graba puno kvalitetnijim rješenjem od deponiranja štihačom...ili kak je moj sused napravil pa razbacal umjetno gnojivo po vinogradau(mislim 7/14/21) i kaže da bude to snijeg do korijena otpeljal...je, bude, bacil je novac po meni, travica bude super rasla a korijen fosfora i kalija videl nebuak ništa drugo - izoral budem brazdu sa plugom i vitlom
Sad dok to čitam hvata me jeza.
žutkasti listovi ( moguče zbog nedostatka kalcija)
evo ti program folijarne ishrane http://www.cedar-agro.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=29&Itemid=117 ova gnojiva koristim i odlična su