VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
19 Lipnja, 2026, 21:44:20

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Za korisnike Vinogradarskog foruma
| |-+  O nama
| | |-+  Pomažu li vam žene u vinogradu?
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 10 11 [12] Dolje Ispis
Autor Tema: Pomažu li vam žene u vinogradu?  (Posjeta: 69378 puta)
Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #165 na: 28 Ožujka, 2011, 18:28:27 »

Sad mi žena fest oponira za sadnju jedne parcele sovinjona. Preveč nam je veli, a sve smo stariji. Tri starca u kući preko 80, sve njoj na teret. Malo je u pravu, ali popušta, tak da bi mogel ove zime izrigolati. Analizu imam. A onda još jedan komadić julskog muškata, ali stim ćemo izaći poslije. korak po korak !
Ha, kupil ja komad trsja. 4 reda uz među, nekih 70 m, zapušteno, ono kaj me žena htjela ubit čim sam spomenuo, a sad uredno pomaže krčiti. Kupil iz drugog cuga, baš neki dan prenesel gruntovno i platil porez. Posjekel sam svaki drugi red, slijedi vađenje stupova i žice. Stanje katastrofalno, svi trsovi u obliku slova S i Z, vlasnik opće nije vezal stabla, treba podsaditi oko 30 kom...joj. To treba sve poseći i s jednim komadom koji je već spreman / stavio breskve/ i još jednim koji treba iskrčiti, zrigolati i posaditi nekaj lijepoga. Sovinjone i muškate. Sad me žena oće ubit zbog tih ideja, ali i to bumo laganini, jednog dana. A da zna da bum još tu i tam nekaj kupil / već imam plan/, nestal bi s foruma u roku odmah !
Evidentirano

46.086344, 16.117566
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #166 na: 29 Ožujka, 2011, 00:43:58 »

hehe!  ;D ;)
Evidentirano

Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #167 na: 24 Rujna, 2012, 21:55:26 »

Pala mi na pamet ova tema dok sam se sjetio Lipovine iz dvogodišnjeg vinograda kako lijepo vrije. Naime, mene je srce boljelo rezati one krasne već zametnute grozdove (Lipovina ima prekrasne uske i dugačke grozdove, duge katkada i 30 cm, s jednim ili dva sugrozdića, katkada s proširenje s doljnje strane, pa malo na nešto podsjećaju). No tu je uletjela žena i dok sam se ja molio nad svakim trsom pateći svakim stiskom škara, čuo sam nju kako veselo radi šmrk, štrig i priča: Taaako). Sva sreća da je tako radila ( ne znam, doduše, na što su nju ti grozdovi asocirali), jer bih ja preopteretio mlade trse, suša bi ih ove godine uništila i ne bi bilo niti ovih 60-70 litara). Dakle, žene su čudo jedno od koristi...
Evidentirano
Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #168 na: 08 Ožujka, 2013, 22:58:01 »

Svim damama koje rade vinograde i onima koje samo pomažu muževima čestitam 8. mart, Dan žena !
Evidentirano

46.086344, 16.117566
 Str: 1 ... 10 11 [12] Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!