Koja je bila temperatura u 9h?Kolko se ja sjećam znalo je biti i 28°C.
Može switch + reldan?Za reldan sam čuo da se teško miješa sa switchem (?!) i da se ne smije miješati pri većim temperaturama (to vjerojatno vrijedi za sve preparate).Valjda je ok dok je ispod 25-26C?
Da odmah pitam u vezi osa u vinogradu. Zreli mi se žuti muškat (ima ga par trseva) i Kardinal pa ga počele napadati ose. Stavio/obesil sam neke "priručne" mamce (plastične flaše u kojima je 2/3 voda, malo slatkog sirupa-za miris i žlica meda-da bude sve to ljepljivo). Primetil sam da ima "ulova", ali me zanima da li ima neko "bolju" (efikasniju) ideju ??...
Ne, to privlači i ubija pčele. Za to te netko može prijaviti ako vidi. To se ne smije raditi. Već je govoreno o tome, dakle piva za ose i stršljene
@lovatoricadao sam ti gore gdje ti je opisano dosta toga o stršljenima i osamahttp://www.vvvforum.eu/index.php?topic=210.msg9271#msg9271a inače to sa rezanjem grla boce i okretanjem na drugu stranu možeti poslužiti za hvatanje kozica na moru kao mamca za ribu. ne trebaš praviti nikakve radnje po boci jedino ako imaš one boce od mlijeka koje imaju širi grljak uzmi njih jer se kod mene pokazalo da su bolje nego one od fante, cole,..
Može i Reldan, Lino, Beker, Moris, Zolone, Atac. Za miješanje ne znam jer to dvoje nisam nikad koristio skupa.Ne smiju se koristiti za grožđanog moljca chromorel, pirel, pirifos, odnosno preparati na bazi klorpirifos-etila jer mogu biti fitotoksični po vinovu lozu.
Ne smiju se koristiti za grožđanog moljca chromorel, pirel, pirifos, odnosno preparati na bazi klorpirifos-etila jer mogu biti fitotoksični po vinovu lozu.
vitis oprosti ali mislim da kompliciraš, pisano ti je več da uz švič sigurno ide chromgor, rogor, zagor, to su sistemici, a karenca ti je 21 dan