|
riba
|
 |
« Odgovor #540 na: 23 Siječnja, 2013, 11:09:14 » |
|
Æe moreš ?
Moreš o semu pesmu napisat Moreš opisat baš se kaj hoćeš Moreš objavit zakaj se smiješ Moreš i reći zakaj se joćeš
Moreš posluhnut saku besedu Moreš naduren naveke biti Moreš na saku reč prigovarat Moreš od sveta probat se skriti
Moreš za ljubav biti kaj nisi Moreš pred nekim glumit junaka Moreš bit pošten,moreš i loši Al nedaj od sebe delat bedaka
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #541 na: 02 Veljače, 2013, 11:13:52 » |
|
Zagorje i Zagorci
Ni se tu neko preveć zbogatil Ti Zagorje nema puno za dati Sem marljivih ruku deda,il oca Poštenja kaj decu bi učila mati
Zase dok znade se Zagorec mućil To žilavo blato je cenil pod zlato Ni pednja on svoga ni se odrical Je držal do toga kaj mu je dato
Na zboranom licu da se oćitat Letima kolki tu znoj se zapekel Za Zagorje srce do smrti ga veže ®vota rad njeg se i Gubec odrekel
Retko odzvanja već pesma težaćka Raspelo pri putu se koje sprehiti Al Zagorski bregi i dalje stojiju A srećen ko more tu se zbuditi
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #542 na: 14 Veljače, 2013, 11:25:08 » |
|
još malo zimskoga štiha
Sneg
Zatrpal se uske steze po bregu Zapuhal sa skrita šumska je prela Zaravnati njime su bregi i doli Zakrita pod njim su potočeca vrela
Pod teretom jele obesile grane Hrastova krošnja velki je pleter Poravnate samo vitke su breze Njih jedino mogel otepsti je veter
Zasukal kupinje i glogovo trnje Pod grmlje porobil plahu živinu Potiral pod krove i žune i sove Skroz pripitomil tu šumsku divljinu
Presvetli za oko,na dodir preblagi Je sjajni kak torti najfinija krema Al jedno pri njemu sigurno to je Spod njegve beline milosti nema
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #543 na: 16 Veljače, 2013, 00:27:57 » |
|
Hrvatska za narod
Nije ljepote za biti joj ravna Kroz godine povijesti je ustala slavna Sva znamenja prošlosti pronosi davna Za vjeke vjekova nek ostane pravna
Nikoga narod njem milost ne traži Da bolje ih vode bi bili im draži Od njihove volje sav puk da osnaži Pa suza taj obraz tad neće da vlaži
Nek ratar njen nikad ne strepi od štete Nek ribara morem rasplove se čete Nek ljubav svu mržnju u mrežu saplete Mir nek zavlada nad svima što prijete
Svatko u sebi nek nađe za dati Utjehu pružit svakom ko pati Djetetu svakom da nađe se mati Za Hrvatsku takvu sad žive Hrvati
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #544 na: 16 Veljače, 2013, 16:37:12 » |
|
Politićar
Baš šteta što nemam politićke slave Da dićim se svima uzdignute glave Svaka rijeć bila mi pametna,snažna A pojavu moju da slijedi sva pažnja
Bi masama znao velkim zavladat Laprdat bez veze,a ne nastradat Lijepo govorit,bez veze i štošta Jer laskanje nikog ništa ne košta
Kad došlo bi mojih tih pet minuta Ja bio bih spreman za okret kaputa Pa nije ni važno za koga se bore Najbitnije da sam politićki gore
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #545 na: 22 Veljače, 2013, 11:16:12 » |
|
Tišina
Otreslo bu nebo se oblake svoje Tu prostirku belu posložilo tihu Nad zipkom naj sakom senje pričuva Tišinu prinese spopevanom stihu
Na straži bu mesec žuti pripazil Od zgoraj na oba oka bu škicnul Ni mišek tišinu da ne zremeti Poradi gladi dok nekaj bi gricnul
Još poslalo nebo bu zvezdica roje Snežni naj vanjkuš zlatom škropiju Dok pesmu tišine odfučkaju vetri I zibanjem svojim svet ne vuspiju
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #546 na: 22 Veljače, 2013, 11:35:36 » |
|
Vuletje
Prašinom srebra bil je zaprašil Zimom i ledom stanare pogostil Jaglac mu žuti bu rado zatrubil Dok prvom se lastom bude oprostil
Zacimale buju razbeljene glave Nadigale listje šumarice plave Zadišale ljubice spod zelene trave Zvonček zazvonil bez mužike prave
Zapredali gnezda ocrnjeni kosi Pljeskalo suncu kaj zimu odnosi Potoćec žuboril,kakti da prosi Skotural se kamen na put da prkosi
Klepetati stale povrnjene rode Neju ostajale ribe bez vode Pokazalo bude se cvetje za plode Pozabljalo bude na zimske se zgode
Razdvojilo ljude od odmora delom Zimske spavaće poćastilo jelom Navabilo decu na igranje selom Rascvetalo bude po kraju se celom
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #547 na: 23 Veljače, 2013, 11:28:40 » |
|
Kača
Nema ga kom je lepše na svetu Na sonce se zvleće z velkoga draća Jer zime ta nikakve nemre podnesti Si leži,a ide sprepigana kača
Zato po zimi luknju si najde I nutri zamota se kakti pogača Pa ćim oseti da konec je snegu Na kamenu zgretom toplinu si vrača
Je inače mirna,ak se ne peha A onda se plazi,i glavu obrača Rado na vroćem se asfaltu peće Tu život zgotovi spod kakvog kotača
Ni se je vredno z nju se zaigrat Æe vgrizne buš fletno pital za vrača Pusti ju naj se posunča na miru Bi mogla pri hiži napraviti plača
Kak sako živinće posla svog ima Zakaj da onda životom to plača No će pokoja se preveć pozabi Na hižnom joj pragu presudi štihača
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Siki
|
 |
« Odgovor #548 na: 23 Veljače, 2013, 11:40:28 » |
|
Super ti je pjesma.Samo mi nije jasno kak si se kače setil po ovakvoj zimi i snegu. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
pissta
Zaštita u vinogradu
Novak

Varaždin(ski bregi)
|
 |
« Odgovor #549 na: 23 Veljače, 2013, 13:09:22 » |
|
Na ti ga znoveč, zametal je breg, neda na posel taj dosadni sneg. Al sounce je zišle Pa ga tali, Još male počini vinca si spi. Jemput kad kreneš Neš više stal, Dok grozd ne pobereš, Neš mirne spal. Ovu sam sklepal za pajdu Zagorca...nadam se da drugi tjedan krećemo v trsje i ti i ja i svi ostali zameteni snegom.Riba bu još koji tjedan moral počekati. Ja v svoje nisem ušel od berbe ak ne računam Vincekovo,premda sam i onda bil samo na početku reda...s kupicom i kobasicom! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #550 na: 23 Veljače, 2013, 13:41:07 » |
|
Pa kakav bi ja to bil umjetnik kad bi ti to mogel objasniti 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #551 na: 24 Veljače, 2013, 09:42:32 » |
|
Ljubav
Predobro osetiš taj ljubavni žar Z velikom strujom on ide pod par Jer jeno i drugo zadrma te isto Leptirek f trbuhu,il volti je tristo
Zaljubljeno srce sam kaj ne pući Zapleće je jezik,govorit se mući Spredršćeju ruke,a ćelo preznoji Kom ljubavno stanje sudbina skroji
Zažareni pogled ljubav izdaje Zamegljenim reće već da ne traje Za nikoga ljeta ljubav ne broji Rad nje se narodi,živi ,postoji
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #552 na: 28 Veljače, 2013, 18:40:57 » |
|
Uvek dojde kraj
Vmrl budeš jemput,ovak il onak Sakomu pesek scurel bu z vure Kak onima koji na istom su mestu Tak onima koji zanavek se žure
I prilika sakom se njegva ukaže Al pameten samo ju zgrabiti znade Bil onaj kaj navek za poslom je prvi Bil onaj kaj dneve zemaljske tu krade
No,moliš ne moliš,ti stranice lista Je pitanje samo do kojeg bu broja Kak zadnja dogarja za tobom se sveća Tak knjiga živlenja zaklapa se tvoja
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #553 na: 03 Ožujka, 2013, 20:00:27 » |
|
Smrt
Æim bi sprehodil,već te vućiju Smrt kak je samo prelazno stanje Drugi da z njom se život zapoćne A ovaj pretvara u većito spanje
Zato pomalo i slići venćanju Donesu se rože,ponudi kolać I mužika sakog sprati na kraju I suz se sprolije i ćuje se plać
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
gabro
|
 |
« Odgovor #554 na: 03 Ožujka, 2013, 20:18:22 » |
|
Ej,riba a šta ti se dogodilo kad idu ovako morbidne pjesme?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|