|
Brane
|
 |
« Odgovor #420 na: 18 Siječnja, 2011, 14:40:41 » |
|
ae ova je dobra dobra, bravo!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #421 na: 18 Siječnja, 2011, 20:20:11 » |
|
Savet
Kržljavom je trsu puno treba Da bi zdigel se do prve žice Æe presuhi prst bi nutri rival Ne bu spunil ni pol rukavice
Nej poslušat vegetarijance Njima meso nije baš po ćefu Kosti same se po njimi vide Taman pravi za nasadit kefu
Kad nacickaš* si domaćeg špeka K tomu složiš koji pušlek luka Se zaliješ kakovim gemištom Koga briga kak bu posle muka
Pa te straše da si preveć masni I još slatki k tomu nosiš znak Dok to čuješ mam ti se pogorša Prek dve stotke odma dukne tlak
No vam ipak ni to tak bez vraga Trebalo bi sikak se pričuvat Nek po srcu ,il po glavi lupi Več se sami nete mogli zuvat
nacickaš* - narežeš na fine,tanke šnitice
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ozren007
|
 |
« Odgovor #422 na: 20 Siječnja, 2011, 17:42:11 » |
|
vinogradari pozdrav....... potreban mi je nekakav govor dobrodošlice i molitva za blagoslov tsja za proslavu sv. vinka,ali na štokavštini ako netko ima volje i želja.........vidim da ima jako lijepih stihova na forumu, ali su uglavnom na kajkavskom narječju ........................bio bi zahvalan ako mi netko uspije što poslati i izmisliti a da bude ugodno uhu, jer je za pisanje pjesam nikako nisam ... pozdrav..........
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Vinogradarstvo je poezija poljoprivrede, a vino je čar te poezije......
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #423 na: 20 Siječnja, 2011, 18:34:42 » |
|
Na Vinkovo
Makar ne čuju se cvrčci ni ptice Ni zima još uvijek ne otapa lice Snijeg dok još grane lomi i svija Trs sneni se budi i skriveno klija
Sad gazda si prvi lucanj odreže Pa suhe kobase po žici naveže Od tereta žica ta neka se svije Od uha do uha svak nek se nasmije
Tamburi žica da zvoni u noći Da žalosti nema trs u samoći Nek sunce se ovog dana ne krije Nek pune sve bačve Vinko nalije
Zalijati trsek nek nije prek volje Od lanjskog da vino dade još bolje Jer kakvog se grožđa pokaže u ljeti Æe takva se pjesma pjevat u kljeti
Zato ne šparat ni jelom ni pilom Sve goste ak treba primorati silom Od vina da noćas im puti su krivi Do godine druge nek bili svi živi
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #424 na: 20 Siječnja, 2011, 19:43:40 » |
|
Za dobrodošlicu
Dobro mi došli svi voljeni ljudi U skromnost što ova kuća vam nudi Ja želim vam svima zdravlja i sreće Da nam veselje potraje što veće
Svaki što pređe prek mojega praga Taj srcu je mome osoba draga Svu brigu i žalost zapustiti mora Nek vesele rana pronađe nas zora
Zapjevajmo trsu i mladom tom vinu Rastjerajmo pjesmom svu tugu i tminu A Vinko podari nek bogatog roda Svakome trsu spod nebeskog svoda
Nazdravimo svakom dragom pajdašu Tu kapljicu spijmo domaću si našu Dogodine da bi smo našli se mi Podignimo složno te čaše sad svi
®ivjeli!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #425 na: 01 Veljače, 2011, 18:48:07 » |
|
Se se je zmenilo
I kam se to zgubilo ono veselje Dok dekle su grozdje gazile bose Veseli žamor težakov po trsju I muži kaj pute na plećimi nose
Cele je noći škripala preša Po škafu drvenom je moštek žlaburil Dok dedek bi čekal kaj prešu pošpana Je sedel pri peči i ognjec si kuril
Kaplju po kaplju se mošt bi nacurel Škafec za škafcem ga v lagev spotoćil Pa konačno dok bi došel do vrha Od sreće najrajše bil bi poskoćil
Tak se na leta to delalo z mirom Nikom ni bila prevelka je sila A će bi denes nekam štel stići Čoveku morala zrasti bi krila
Ni meštar za vino nemre se biti Æe hiljade stranic se ne prelista Kakva se tehnika denes tu nuca S tim granicu deli fantastika čista
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ivan
|
 |
« Odgovor #426 na: 02 Veljače, 2011, 00:30:20 » |
|
Ni meštar za vino nemre se biti Æe hiljade stranic se ne prelista Kakva se tehnika denes tu nuca S tim granicu deli fantastika čista
riba ovo je jedna od boljih, a ovaj dio je istina ziva..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #427 na: 02 Veljače, 2011, 07:51:40 » |
|
...ovu sam kiticu na kraju dopisal ko zakrpu ,ono ko uz Widows  ,da dam malo modernog štiha 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #428 na: 09 Veljače, 2011, 23:35:07 » |
|
Il maslina,il tikva
Kak se to maslina navek spominje Pa nije ni tikva sad opala z Marsa Ni dobro će stvar se baš preforsira Prevelka nakraju pokaže se farsa
Na sakom ti piše da ekstra je klase Čisto kak puca dok još je devica Pa kaj je od tikve zmazano morti I njena kaj sunce je čista koščica
Zakaj bi maslina bila zdravejša Kiselim dejžđom ćez leto škropita A tikvinu pa ti je videt ni moći Jer debelim mesom raste ta skrita
Il primorsko žuto,il črno Slavonsko Začinjeni obedi z njimi su slasni Æe ti pri jelu po bradi se scedi Od jednog i drugog na kraju si masni
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #429 na: 12 Veljače, 2011, 19:24:47 » |
|
Vuletje
Zaklimale glave bele na vetru Rasipal se žuti jaglac po travi Šumarica plava se nebu inati Štel zvonček bi zvonit kaj da je pravi
I vrbova grana se macama štima Glatkim i mekim pod prstom kak svila Vuletje dugin si venček postavlja Skrivečki kaj plete po noći ga vila
Probujeno sunce življenje priziva Od snega dok stranice zima zapira Toplim te vuletje dahom podraga Optočeno zlatnim krilom leptira
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #430 na: 12 Veljače, 2011, 19:32:55 » |
|
Susedska
Draži me sused kaj navek se žuri Misli da nekam bude pobegnul Bi moglo to sunce ga grdo prevarit Pošteno bu onda ručnu zategnul
Al je i meni nemir napravil Viš kak je skrbni sused od jutra Još f postelji žena mira mi neda Ti pa se samo skrivaš tu nutra
Onda zahitim od sebe blazinu Od čemera moram natešći si spiti Čistam da malo pameti dojdem Jer inače budem išel ga zbiti
Kog vraga mi ruži još dok je kmica Pri meseca svetlu oštri već kolje Itak zanavek je nekakva zguba Da ženu si šlata bi bilo mu bolje
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #431 na: 14 Veljače, 2011, 10:29:33 » |
|
Poštar
Na žutem motoru svom juri po selu Od pesov mu odma napravi se rep Kojčeg sobom spakiranog nosi Pri penziji tringeta dobi za v žep
Lepu čestitku sakom na radost Telegram teški nekom za tugu Nekom novine,il ček za platiti Vrti se navek po istomu krugu
Retko ga vidiš da bi spoćinul Od jutra ophaja rasklimane lese Ste torbe nabite kaj rame mu vleće Se žuri da sakom njegvo donese
Æe se kaj najde on rado prinese Saki den drugi osim nedelje Već ljudem je postal stara navada Al pesom je zato znović veselje
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #432 na: 15 Veljače, 2011, 15:29:21 » |
|
Traktor
Motiku nikak nej preporučil Z njom se je čovek preveć namućil Al mukom se došlo do rezultata Pa tehnika denes vredna je zlata
Predi si konja suhega tukel I jedva on jeden plug ti je vukel Ve pa zakapčiš plugov mu bunt I traktor sto konjski profućka ćez grunt
Frezu po njivi samo posmići Kakva to motika mogla bi stići Kosi i melje,se skopa i zdrobi Hujši je stari,nek novi na probi
Sikam ti gazda njega zatira Po taktu mašinka stiha prebira Bez njega su posli same pokore Srećen je ko si privušćit ga more
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #433 na: 18 Veljače, 2011, 12:00:20 » |
|
Gorica,gorica
I eto ga počinje molitva stara Samo da zraslo ćim bi ga više Jer leto kaj malo bolje pothiti Takvo se f teku niti ne piše
Sad se bu zvalo i levo i desno Svoju bu šemu po zidu sak risal A se samo radi straha prevelkog Da nej kom sramotom trsek odisal
Ak trsiće hoćeš zdravo,zeleno Prejti po njemu,da ti je bajka Zaradi toga već traje nervoza Za kemijom poćela prava je hajka
Tu treba dobro,bez žurbe premislit Trgovec ti rado bilo kaj proda Onda od šprica slabo bu vajde Sem velike štete i nikakvog roda
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #434 na: 28 Veljače, 2011, 22:44:41 » |
|
Budućnost
Kak dugo more to zdržati kasa Kaj brže se prazni nek kaj se puni Dok tuđim se njivam klasje talasa Tvoje blokiraju prevelki računi
Na placu dopadne te gnjila šalata Sreća će najdeš zahićenu flašu Se skrivaš gosponu kaj špeha te s kata Od srama već nejdeš ni starom pajdašu
Praga čim prejdeš mam to te košta Badav još trava hoće sam rasti Taj dobro bu došel komaćek dvorišća De buš bez stroška mogel se pasti
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|