VVV Forum
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
08 Lipnja, 2026, 20:18:38
1 Sat
1 Dan
1 Tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:
Napredno pretraživanje
69.721
Postova u
368
Tema od
1.680
Članova
Najnoviji Član:
File_89
VVV Forum
Voćarstvo
Voćarstvo
Što smo radili u voćnjaku
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
« natrag
naprijed »
Str:
1
...
57
58
[
59
]
60
61
...
71
Autor
Tema: Što smo radili u voćnjaku (Posjeta: 397172 puta)
SAS
Moderator
aktivni član
Odg: Što smo radili u voćnjaku
«
Odgovor #870 na:
04 Veljače, 2016, 15:20:36 »
Ja marelicu nebi dirao bolje izglefa nego sljive, pusti nek samo raste ubuduce odrezi sto stvarno vidis da krivo raste npr. u kriz. Marelicu je pozeljno sto manje rezati. Moglo bi biti cvatnje jer ima puno malih grancica na kojima bi trebala biti cvatnja.
Evidentirano
HrvojeTK
Mlađi novak
«
Odgovor #871 na:
04 Veljače, 2016, 15:39:27 »
SAS hvala, tak sam si i mislil. Inače, orezal sam ju na zeleno prošle godine, imala je više osnovnih grana i sve je bilo zagušeno, pa sam složil krunu i posmical sve vodopije, vodio sam se time da to riješim prije zime i stvarno je sve porezano zaraslo, pa da sad na proljeće niš ne diram. Dobro sam ju i nagnojio na jesen, isto ću i sad uskoro pa ćemo vidjeti, nadam se da bude ok. Hvala još jednom!
Evidentirano
HrvojeTK
Mlađi novak
«
Odgovor #872 na:
06 Veljače, 2016, 15:47:22 »
SAS, usput da pitam za one dvije sljive sto su otisle u nebo. Mogu li odrezati deblo na 80ak cm i onda nacijepiti pod koru neku od reznica koje cu imati od rezidbe ostalih vocki? Ima li to smisla?
Evidentirano
SAS
Moderator
aktivni član
«
Odgovor #873 na:
07 Veljače, 2016, 01:04:09 »
Nisam siguran da budu prezivjele tako jaku rezidbu jer to nije jabuka, mozes probati ako ti se da pa javi rezultat.
Ili jednostavno izvadi to van pa uvali nove sadnice kakve hoces jer je sada bas idealno vrijeme za sadnju novih sadnica. Bar sto se tice Zagrebacke zupanije zemlja nije uopce mokra niti suha, vec taman vlazna i pogodna za kopanje rupa. Vec sam ovaj tijedan iskopao 7 rupa i posadio 7 sadnica bez ikakvih problema.
Evidentirano
tatko
Mlađi novak
«
Odgovor #874 na:
07 Veljače, 2016, 08:58:49 »
Ko ima breskve neko dobo pogleda vrhove, kod mene već krenula, tako da sam morao obaviti prvo prskanje (bakrom) ove godine. Krenulo je baš rano.
Evidentirano
HrvojeTK
Mlađi novak
«
Odgovor #875 na:
09 Veljače, 2016, 04:43:05 »
Bome krenoli pupovi i kod mene, danas cu modrim uljem okupati vocnjak, posebno breskve
Evidentirano
HrvojeTK
Mlađi novak
«
Odgovor #876 na:
10 Veljače, 2016, 10:46:54 »
Ekipo, ja tretiram jedino modrim uljem, tako ssm i jucer pospricao sve vocke. Ima li veze sto je popodne poskropila kisa, odnosno sto je danas potop- treba li zbog toga ponavljati spricsnje? Inace, na jlju pise da se smije max 2 puta godisnje tretirati na istoj povrsini
Evidentirano
SAS
Moderator
aktivni član
«
Odgovor #877 na:
11 Veljače, 2016, 00:50:22 »
Trebat ce ponoviti spricanje, ipak su rekli npr. za Zagreb cijeli tijedan kisu pa mislim da niti u ostatku Hrvatske nije nista bolje. Kad se posprica trebalo bi barem 24h izostati kisa kako bi sredstvo imalo efekta. Ja jos nsam spricao, cekam da se vrijeme smiri i da se pupovi malo vise otvore. Inace je pozeljno breskve dva puta zaredom pospricati modrim uljem kroz tijedan dana, naravno u trenutku pocetka otvaranja cvjetova.
Evidentirano
zdrave
Novak
Metlika, Slovenija
«
Odgovor #878 na:
13 Veljače, 2016, 06:35:20 »
Kod mene nema još panike oko bresaka. Nisam još špricao bakrom. čekam da orežem svo voče, pa napravim generalni špric a breskve poslije još po potrebi.
Prekjučer sam orezao oko 50 jabuka i krušaka i još mi je ostalo oko 30 komada koštičavog uglavnom na sijancima.
Postavio stupove i žicu u malinjaku.
Imam još za posaditi par komada voćnih sadnica i onda gnojidba te okopavanje.
E da, moram još srediti sadnice koje sam cijepio u 8 mjesecu te skratiti i zagrnuti podloge koje sam ostavio za daljnje razmnožavanje.
Bit če posla do zime koliko hočeš.
Evidentirano
blitva
aktivni član
«
Odgovor #879 na:
17 Veljače, 2016, 10:18:57 »
ja si sve nesto mislim i razmisljam, lupiti bakrom sada ili pricekati 27. veljace? (breskve i jabuke)
kakva je kod vas situacija?
Evidentirano
Brckovljani
SAS
Moderator
aktivni član
«
Odgovor #880 na:
18 Veljače, 2016, 02:37:32 »
Cekaju se bolja vremena, no svakako cu po breskama morat dva puta opaliti modrim uljem.
Evidentirano
tatko
Mlađi novak
«
Odgovor #881 na:
19 Veljače, 2016, 10:37:32 »
SAS@ dal ces stici 2 puta bakrom. Sve ide ekspresno.
Kod mene već faza roze tačke, za vikend drugi tretaman i to ziram, naravno ako ne bude kiše. Ovo će biti godina tafrine, mnogi nisu ušli još niti jednom zbog vremenskih prilika.
Evidentirano
SAS
Moderator
aktivni član
«
Odgovor #882 na:
19 Veljače, 2016, 16:53:58 »
Nebu pupovima nista ako poskropis bakrom u rozoj fazi. Bolje pospricat makar i s slabijom koncentracijom nego izostavit pa poslije kukat.
Evidentirano
tatko
Mlađi novak
«
Odgovor #883 na:
22 Veljače, 2016, 09:32:42 »
Ja bih u odmakloj fazi preporučio nešto drugo. Evo otprilike kako ide.
Evidentirano
zdrave
Novak
Metlika, Slovenija
«
Odgovor #884 na:
23 Veljače, 2016, 17:53:56 »
Spricao sam crvenim uljem i u ovoj zadnjoj fazi ali sa smanjenom koncentracijom, bez stetnih posljedica.
Jučer sam konačno uspio posaditi dvije jabuke i žižulu te pognojiti voćnjak briketima.
Evidentirano
Str:
1
...
57
58
[
59
]
60
61
...