Jabule sam isjekao alatom (kod nas se zove sekalce - recimo da je to nož u obliku slova S sa drvenom drškom, prije su time usitnjavali hranu za prasce) na sitnije komade. Ubacio sam ih u bačvu od 200 l i onda ulio vode da popuni sav prazan prostor između jabuka do vrha, dodao sam kvasac i zatvorio bačvu. Kom nisam mješao niti ga držao potopljenim u vodi. Kad sam zatvarao bačvu voda je bila preko jabuka, kad sam je prije destilacije otvorio gornji dio koma je bio na suhom - razina vode se spustila.Pretpostavljam da je mala količina rakije uz sporo vrenje i rezultat nedovoljne zrelosti dijela jabuka. Sve su jabuke sa jednog stabla koje dozrijevaju u dugom periodu (više od mjesec dana) tako da nemogu izbjeći da dio jabuka završi u kaci nedovoljno zreo.Pozdrav
Pozdrav svim ljubiteljima pecenja rakije.Ja sam godinama imao muku sa odvajanjem kostica kod kajsije (u proseku oko 4 tone/godisnje). Posto sam masinac po struci, razmisljao sam kako da konstruisem, napravim masinu i uspeo sam. Napravljena je kompletno od inox-a i ima stravican kapacitet. Moze da odvaja kostice od svakog voca i da ga istovremeno ispasira. Svo ostalo voce, koje nema kosticu ispasira bez problema. Kompletne tehnicke informacije na Vas zahtev, saljem putem PP.