E ovo samo žena može napisati...no vrijedi pročitati http://zena.hr/clanak-mobile/unapredenje_zivljenja/10_stvari_koje_mozete_napraviti_s_vinom_osim_da_ga_popijete/6676
i prozore oprat s rakijom, veli moja baka... nema blistavijeg prozora!
Dragi moji prijatelji vinogradari i divni ljudi koji uzivate u životu i radu puno vam hvala na iscrpnim savjetima i vremenu koji ste mi poklonili. Volim raditi i uživam u svom radu i u onom sto sam dobroo napravila. Prijatelji kažu da mi je vino predobro i za uživanje pa sam sretna i želim još više naučiti. Vinograd i vikendicu imam u Kloštru kod Ivanića. Pozdrav svima, lijepo vrijeme radosti i zdravlja.
Bogohuljenje,opet 3 ocenasa
hehe, nisam ja to rekao, neg moja baka!meni se upravo neke ljekovite trave moce u rakiji, bit ce fine travarice!Nego, ima li tko ikustva koliko dugo treba namakati to u rakiji?
Gospođo draga,drago mi je vidjet da u posljednje vrijeme,(al je i zabrinjavajuće,jer pitanje je :a gdje su muži?)),nekako se sve više žena prijavljuje na VVV Forum.No,nemojte se dati ustrašiti od bilo koga,već samo naprijed.Ipak uputio bih vas da određena pitanja upućujete na određenom podforumu koji se i dotićnim područjem i bavi,a uglavnom iz razloga da dobijete ćim brži i adekvatniji odgovor koji će vas zadovoljiti,a i podućiti o određenoj problematici.Prvo prskanje koje biste trebali poduzet bilo bi bakrom(Cuprablau Z) u koncentraciji 0,8 -1%,a zatim u otvaranju pupa modrim ili crvenim uljem,a možete i sami prirediti preparat na bazi Bijelog ulja(0,3 -0,4%)+Nordox(0,2%),kojim ćete dobit nešto jaću verziju crvenog ulja.No,sve skupa je još malo prerano,pa sačekajte još neko vrijema,a i pratite podforum "zaštite vinove loze",gdje će biti sve na vrijeme ukazano.Panj možete očistiti rukom i rukavicom,ili žičanom četkom,no morate onda paziti da ne tiskate prejako i ne oštečujete čokot,tj,da ne ostružete lanjsku koru.Lijep Vam pozdrav!
muška ruka treba kod frezanja i transporta bačava
ovo ste odgovorili kao pravi gospodin!nije bilo namjenjeno meni, ali da odgovorim na ovaj dio gdi su muževi.hvala bogu kaj nema muškoga, onda bi žena radila pomoćne poslove i vjerojatno ne bi nikad istinski zavoljela taj posao. ovako dok si odgovoran za sve i dok uspije kaj si napravio -e to je milina!muška ruka treba kod frezanja i transporta bačava , a ekipa kod berbe.