Imaju i oni rakete Evo šta oni imaju : Danas se na području Srbije metodologija suzbijanja grada sprovodi na ukupnoj površini od 77.508 km od čega je 51.133 km poljoprivredno zemljište. Operativni sistem čini mreža od 13 radarskih centara sa radarima S-band opsega (10 radara Micubiši RC34A i 3 Gematronik radara), 1650 aktivnih lansirnih stanica, telekomunikacioni sistem koji čini sistem radio-veze sa 50 repetitora i 1800 radiostanica i operativno-metodološki centar u Beogradu. Razvijeni su posebni softveri HASIS (Hail Suppression Information System), 1997.god., odnosno, GEMA-HASIS koji su povezali brzu obradu radarskih podataka, pripremu produkata, određivanje elemenata za lansiranje raketa i obradu podataka o sprovedenom zasejavanju. Prosečno se u Srbiji beleži 110 dana sa razvojem potencijalno gradonosne oblačnosti, tokom 60 dana se prosečno vrši zasejavanje, a po podacima proteklih 5 godina prosečno se troši oko 12.000 raketa. Na osnovu dostupnih podataka RHMZ Srbije, za kvalitetno funkcionisanje postojećeg raketnog sistema suzbijanja grada bila bi dovoljna 2 EURA po hektaru branjene poljoprivredne površine
srrbi po običaju uvijek dobro naoružani
@najradije bi ga prolio u potok ali mislim da bi zbog velikog ukupnog sumpora pokrepale sve ribe...a mene ti se nije ipak tak lako riješit
Pozdrav svima!Ne znam da li se na forumu sve pisalo o biodinamičkom uzgoju vinove loze?
uz 2-3 casice previse. Salim se Pozdravljam novog clana i njegov doprinos ovoj tematici
ova ti je dobra
Dragi kolege, molim vas da se ne ljutite na mene, te da posvetite malo vremena i pročitate slijedeće:Nazovora 49, dom gdje žive maleni anđelčići zaboravljeni od svih. Država daje jedva za osnovne potrebe. Lijepo bi vas sve skupa molila jer dolazi sezona berbe voća i grožđa, da odvojite koju kilicu i da odnesete ako i kad ste u blizini Zagreba, ovoj dječici. Njima će to punoo značiti, a vi to nećete ni osjetiti.Više od toga što bi njima uljepšalo dan sigurno vam svake godine istrune i baci se. Nemojmo bacati, uljepšajmo život dječici. Ugledati osmjeh na tim malenim licima koji rijetko dožive nešto lijepo, je zbilja nešto neprocjenjivo.http://www.domzadjecu.hr/hrv/index.php?k=dom&s=nazorovahttp://www.domzadjecu.hr/hrv/index.php?k=korisno&s=pitanja