VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
14 Lipnja, 2026, 05:40:03

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Za korisnike Vinogradarskog foruma
| |-+  Bez cenzure
| | |-+  Bez cenzure
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 150 Dolje Ispis
Autor Tema: Bez cenzure  (Posjeta: 704393 puta)
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #330 na: 27 Listopada, 2009, 16:29:33 »

pa daj malo bolje zbroji - tu je citavih 54 kom na jedenoj parceli i jos imam nekaj sa strane,tak da to ni za salu >:(
a radna snaga je strogo domaca samo jedan konj   stalno vuce  :D
Evidentirano
DarzaJ
Novak
**

Slav.Brod, 45°11'51.51"N, 18° 1'17.66"E

Email
« Odgovor #331 na: 27 Listopada, 2009, 20:14:14 »

Uvijek postoji samo jedan konj koji uvijek vuče  ;D
Tako je to svugdje.

Vrlo lijepo ti to izgleda i vidi se da uživaš u tome.
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #332 na: 27 Listopada, 2009, 20:42:11 »

pa daj malo bolje zbroji - tu je citavih 54 kom na jedenoj parceli i jos imam nekaj sa strane,tak da to ni za salu >:(
a radna snaga je strogo domaca samo jedan konj   stalno vuce  :D

Trebaš ga dobro napojiti da bi mogao vleći.
Evidentirano

I onda neš pil
jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #333 na: 27 Listopada, 2009, 20:50:57 »

ti  riba više s vrenjem nemaš brige  8), mošt si već sigurno sav popil, ;D   daj ti naprav 2. susrete pa da ti nas 1400 dojde i svki litru donese ;)
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #334 na: 27 Listopada, 2009, 21:05:41 »

Ivane mislim da si malo krivo protumacio upite ljudi odavdje. Ja prvi ti se divim jer iako si mlad prihvatio si se ozbiljnog posla sto je iznimka za nas Hrvate. Isto tako isfuravas neki svoj pristup proizvodnje vina koji se kad tad mora isplatiti. ;)
S druge strane mi ne prezamo od koristenja enoloskih preparat jer sam osobnog misljenja da ako se pravilno koriste i doziraju da mogu, ako ne poboljsati, onda barem olaksati proizvodnju vina. S tim se moras ili ne moras sloziti. ;)
Moj Skrlet je takodjer imao 96 Oe i eto ga jos kipi, a bran je 26.9. No strah me da zbog visokih alkohola ne ispadne pregrub.  :-\
Molim, Gospodo, držite se teme :(
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #335 na: 27 Listopada, 2009, 21:19:53 »

sto se tice enoloskih preparata, oni ti dopustaju da budes nespretan, nemaran i ne vodis dovoljno brigu oko grozda i vina jer uvijek znas da ces moci dodati neke enzime, ako nemas dobru boju dodat ces malo boje, malo tanina, nemas za dobru drvenu bacvu pa ces dodati malo arome po bariku pa malo chipsa, pa ces reci da je vino iz barika, pa ti je prekiselo jer si imao lose grozde i brao si prerano pa ces dodati secera ili ces sniziti kiseline, itd.. uglavnom, radis korekcije i mjenjas vino. kao npr. da imas klempave usi, velik nos i debel si, sta danas radis, najjednostavnije, odes na plasticnu operaciju i promijenis se na nacin koji zelis! ali to je izrazito pogresno, tako je i sa vinom, sta ti fali korigirat ces a to nije iskrenost i originalnost..
Ivane to nije primjereno, molim Te ne pretjeruj!
Držimo se zakona o vinu!

Evidentirano

poznanovec
Moderator
Novak

poznanovec-mali bukovec

Email
« Odgovor #336 na: 27 Listopada, 2009, 21:22:13 »

jinx znam da me obožavaš, ali to kaj sam ja rekel(napisal) lukivinogradaru pod problemi s vrenjem mošta, razor je napisal u postu ispod tvojega u zadnjoj rečenici,
citiram:
                Ako Vam nitko ne odgovori, molim pogledajte stare postove i arhivu gdje se može naći većina odgovora na vaša pitanja samo uz malo truda!!!
Evidentirano

vine nemre tak neveljati,
da ga mi nebi mogli spiti
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #337 na: 27 Listopada, 2009, 21:28:44 »

Ivane to nije primjereno, molim Te ne pretjeruj!
Držimo se zakona o vinu!

prijatelju ti se drzis tog zakona o vinu kao najveci vjerski fanatik biblije.. postoji mnogo zakona o vinu, ne samo nas (preocajan) hrvatski. to je moje poimanje enoloskih preparata makar ih ponekad i ja koristim (samo kvasce i ponekad enzime za crno) ali idem prema tome da ih ne koristim uopce jer su u biti nepotrebni ako pravilno i kvalitetno radis u vinogradu. cinjenica je da se to tako radi, sta mozda nije..?! gdje sam ja pogrijesio kada sam napisao ovu recenicu, nigdje..

ako nemas dobru boju dodat ces malo boje, malo tanina, nemas za dobru drvenu bacvu pa ces dodati malo arome po bariku pa malo chipsa, pa ces reci da je vino iz barika, pa ti je prekiselo jer si imao lose grozde i brao si prerano pa ces dodati secera ili ces sniziti kiseline, itd.. uglavnom, radis korekcije i mjenjas vino

necemo trolati temu pa se necu vise niti javljati ovdje, daj to preseli nekud drugdje..
Evidentirano

jnix
aktivni član

Email
« Odgovor #338 na: 27 Listopada, 2009, 21:33:51 »

poznanovec
ma  nemam ja niš protiv tvoje izjave (i ne znam zakaj misliš da te možda nepoštujem? ), ima takvih više izjava sličnih ,   a to što je razor rekao puno ljepše zvuči , a posebno ako si mlad na forumu pa to pročitaš...
Evidentirano

jnix
aktivni član

Email
« Odgovor #339 na: 27 Listopada, 2009, 21:47:00 »

molim zainteresirane za bio i sl postupke, mišljenja , opise , kritike,   izražavanja i težnje da koriste forum: Ekološka i integrirana proizvodnja,  a ne da nas sve ostale , a siguran sam veliku većinu  ,  zbunjuju u svim temama . pa upravo za njih i postoji taj forum, a mi će mo onda moći otići tamo i čitati kada nas nešto bude zanimalo i imat će mo sva takva razmišljanja i informacije na jednom mjestu .
hvala.
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #340 na: 27 Listopada, 2009, 22:12:23 »

prijatelju ti se drzis tog zakona o vinu kao najveci vjerski fanatik biblije.. postoji mnogo zakona o vinu, ne samo nas (preocajan) hrvatski. to je moje poimanje enoloskih preparata makar ih ponekad i ja koristim (samo kvasce i ponekad enzime za crno) ali idem prema tome da ih ne koristim uopce jer su u biti nepotrebni ako pravilno i kvalitetno radis u vinogradu. cinjenica je da se to tako radi, sta mozda nije..?! gdje sam ja pogrijesio kada sam napisao ovu recenicu, nigdje..

ako nemas dobru boju dodat ces malo boje, malo tanina, nemas za dobru drvenu bacvu pa ces dodati malo arome po bariku pa malo chipsa, pa ces reci da je vino iz barika, pa ti je prekiselo jer si imao lose grozde i brao si prerano pa ces dodati secera ili ces sniziti kiseline, itd.. uglavnom, radis korekcije i mjenjas vino

necemo trolati temu pa se necu vise niti javljati ovdje, daj to preseli nekud drugdje..
A jok, prezirem to. Kvasac i bistrila Ok, ostalo baš i ne, ali mane vine, a imam ih pun mobitel, nažalost moram rješavati s enološkim preparatima od pvpp-a do sumpora kod raznih ljudi. Ne bi vjerovali koliko ljudi griješe u banalnim sitnicama prilikom proizvodnje vina. Ma, to je strašno :o
Radim okolo oko vinograda kao medicinska sestra za vino ;D
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #341 na: 27 Listopada, 2009, 22:17:54 »

Sve  mi je to poznato, mogu od crnog vina bijelo napraviti, kao i od bijeloga crno. Samo ne želim takve instrukcije davati ;D
Evidentirano

jnix
aktivni član

Email
« Odgovor #342 na: 27 Listopada, 2009, 22:20:46 »

"Radim okolo oko vinograda kao medicinska sestra za vino "

ak imaš koju infuziju , bjelu il crnu daj hitno... ;D
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #343 na: 27 Listopada, 2009, 22:39:36 »

Ne pitaj, svi hoće imati za Martinje bistro vino, a niko nema filtera ;D
He, He!
Evidentirano

Moslavac
Novak
**

Zagreb-Štakorovec-Dubrava

Email
« Odgovor #344 na: 28 Listopada, 2009, 08:57:53 »

Ne pitaj, svi hoće imati za Martinje bistro vino, a niko nema filtera ;D
He, He!

Tak je i kod mene... Ali sa malim podrumarima, ovi veći, njih to ne brine...ako treba, uključi filter i bude bistro...

Nego, di budete za Martinje???
Evidentirano

Zbog nje su me na sud dali
u okove bacili
a sad tuđe
nebo gledam
sanjam svoju ledinu
al ne dajem,ne prodajem
ljubav moju jedinu

www.e-vinarstvo.com
 Str: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 150 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!