VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
13 Lipnja, 2026, 21:38:58

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Za korisnike Vinogradarskog foruma
| |-+  Bez cenzure
| | |-+  Bez cenzure
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 150 Dolje Ispis
Autor Tema: Bez cenzure  (Posjeta: 704180 puta)
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #165 na: 18 Rujna, 2009, 06:47:42 »

Da na tom putu je.Kad dojdeš do Vitezovih Goric,mislim da znaš za njega,malo poslije put lagano zavija na lijevo baš kod moje kleti i kad bi tu išao ravno došao bi direktno u moju klet.Sutra sam gore pa ak ti je prilika posjeti me.Imam još puno vina,da malo spijemo.
Evidentirano

I onda neš pil
palomas
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #166 na: 18 Rujna, 2009, 07:58:13 »

Hvala ti na pozivu, ako bude prilike, možda dođem već sutra! Nažalost, ja ne držim vino u podrumu kleti, jer se taj podrum pokazao pretoplim, naročito preko ljeta. Doma imam puno dublji i hladniji podrum, tak da kod berba grožđe stavljamo u kace i vozimo ga s traktorom doma, gdje ga izmuljamo i prešamo. Ima i to svojih prednosti, jer nam je vino uvijek dostupno, bolji su uvjeti držanja, praktičnije je kod bilo kakvih poslova, podrum i po zimi i po ljeti drži stalnu temperaturu.

Ja sam inače iz Zbelave, tak da Viteze poznajem malo duže..  ;) Inače smo planirali ići u berbu tek druge subote, ali šogoru su iskrsnule neke obaveze, a on nebi htio propustiti berbu. Sve se bojim da ćemo možda sutra "morati" u berbu...  ::)  :'(  :-*  :-X

EDIT: kućni savjet je na telefonskoj sjednici donio odluku da se u berbu svejedno neće ići ove subote...  ;D
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #167 na: 18 Rujna, 2009, 09:54:11 »

izgleda mi to nekak cudno,kao da struja ima na vas sumnjivo  djelovanje (valjda  su krivi elektroni).sve vas tira u gorice,vis,vis!
a kak to spajate :visoki napon + velika kolicina alkohola,mislim kakav kabel tu ide,koje kvadrature?
Evidentirano
palomas
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #168 na: 18 Rujna, 2009, 10:25:50 »

Vinogradarstvo i gorice postojalo je još davno ranije, dok ljudi nisu ni znali za struju, i ima daleko dužu tradiciju i narodne običaje... Vinograd, čitavo njegovo okruženje i ambijent jednostavno djeluju na ljude opuštajuće, a pogotovo dani berbe. U varaždinskom kraju mnogi poznati liječnici, doktori i velike face također imaju svoj vinograd. Zadnjih godina sve više ljudi seli se iz grada, i počinju živjeti u vinogradu. Vodovod, struja, telefon već su uvedeni na području gdje je moj vinograd. Seoski turizam i vinske ceste se šire, priređuju se razne privatne fešte i zabave u vikendicama, živa glazba često se može čuti u goricama.

Očito je da ljudima sve više nedostaje kontakt i suživot s prirodom... Dali i u drugim (vašim) vinogojima postoji isto takva tendencija?
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #169 na: 18 Rujna, 2009, 10:31:31 »

kak ne i mi iz Bednje se trudimo odrzvat trdiciju kolko moremo i stignemo.a kad se skupimo garantiram ti da dajemo sve od sebe ;D
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #170 na: 18 Rujna, 2009, 11:11:56 »

Ja sam ti iz Trnovca.
Evidentirano

I onda neš pil
palomas
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #171 na: 18 Rujna, 2009, 11:51:39 »

Susjed znači, na kraju bu ispalo da smo možda i rodbina. Moj pradjed porjeklom je iz Trnovca...  ::)
Evidentirano
palomas
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #172 na: 18 Rujna, 2009, 11:54:02 »

Bednja znači - pa onda ti prilično dobro govoriš i strane jezike!  ;D
Evidentirano
Dražen
Administrator
Novak

Križevci

WWW Email
« Odgovor #173 na: 18 Rujna, 2009, 20:07:45 »

Ma, jakostrujaši su samo nužno zlo - da popune broj.  ;)

Znam da ima puno električara, vinograd i podrum (a nekoma poput mene Internet) su im očito ispušni ventil.
Evidentirano

Čovjek koji ne može pomoći sebi, ne može pomoći ni drugome.
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #174 na: 19 Rujna, 2009, 21:47:19 »

Bednja znači - pa onda ti prilično dobro govoriš i strane jezike!  ;D
naravno da da - kad prevec spijem govorim jedanaest jezika a dvanaesti zamuckujem
Evidentirano
gramoxon
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #175 na: 22 Rujna, 2009, 12:33:39 »

ja sam na pola puta između jeremije i palomasa. s desne strane, gledam na zapad. jedno 7-8 parcela prije one nove kuće od drevnih trupaca. ali nemam vinograd već samo voćnjak, koji je u pomlađivnju. a vinarstvo mi nije baš ni strano.....( a niti vino)!!
Evidentirano
palomas
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #176 na: 22 Rujna, 2009, 12:39:31 »

Pozdrav gramoxon! Moj vinograd je cca. 1-2 km prije od vinograda Jeremije, kad se dolazi iz Kelemena ili Leštakovca, tak da si ti najdalje, ako se gleda od sjeverne strane. A u subotu sam slikao onu novu drvenu vilu, pa ću je staviti na forum!
Evidentirano
palomas
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #177 na: 22 Rujna, 2009, 12:46:16 »

U blizini mojega vinograda postoji Toplička vinska cesta - "Slatki put" (Var. Toplice - Martinkovec). Ovoga ljeta na jednoj parceli gradi se prekrasna drvena vila, od debelih okruglih trupaca. Glavnii građevinski radovi su gotovi, ali još uvijek se sve to oprema, dotjeruje i uljepšava..

Vlasnik je do sada više puta odbijao ponude novinara i televizija za reportaže, snimanja i slično. Kaže da je sve to gradio za sebe, a ne za javnost. Ovo su ekskluzivne fotografije, uživajte!  :)

Evidentirano
palomas
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #178 na: 22 Rujna, 2009, 12:47:20 »

Evidentirano
palomas
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #179 na: 22 Rujna, 2009, 12:48:48 »

Evidentirano
 Str: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 150 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!