VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
13 Lipnja, 2026, 23:34:17

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Za korisnike Vinogradarskog foruma
| |-+  Bez cenzure
| | |-+  Bez cenzure
0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 150 Dolje Ispis
Autor Tema: Bez cenzure  (Posjeta: 704237 puta)
jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #210 na: 23 Rujna, 2009, 19:13:00 »

ovo je stvarno ok, i je za naše podneblje...
Evidentirano

pirou
Novak
**

Ðurđevac

Email
« Odgovor #211 na: 24 Rujna, 2009, 06:39:23 »

Ovo je krasno, s mjerom i tradicionalnim materijalima našeg kraja. (zagorje, podravina, prigorje, međimurje...)
Ja bi ovak nekaj!!!! >:(
Evidentirano
palomas
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #212 na: 24 Rujna, 2009, 07:30:01 »

Vlasnik te vikendice je moj frend s posla! Taj kuća je prije nekoliko godina kupljena negdje u Pokupskom kraju, ne znam točno gdje. Svaka greda i daska je posebno obilježena, i kuća je kompletno rastavljena i preseljena na novu lokaciju. Tu joj je još dodan trijem, krovište je renovirano i stavljen novi crijep. Sve u svemu, lijepo izgleda, ali ni investicija nije baš bila malena.
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #213 na: 25 Rujna, 2009, 01:15:02 »

Riba, ;D, stvarno si talenat,nego,kad pitaš,itekakav stres plus kaj sam se zadnjih nekoliko dana nadelal ko konj,neki puta si mislim jel meni to treba,cijelu godinu radim u trsju i onda se još najviše u berbi naradim.Lako doći drugom u berbu ko kufer,radiš kaj ti vele pa se posle nahraniš i napiješ pa bezbrižno odeš,a kod sebe niti praf jedem niti smijem previše piti,na muljači sam, sve moraš imati pod kontrolom,sto pitanja postavljaju svi,daj ovo,daj ono,stršljeni koje nisam potamanio žele osvetiti svoju potamanjenu braću,a na kraju ostaneš sam sa najviše posla oko prešanja pa pospremanja,čišćenja..Znaš da sam razmišljao kad sam sve isprešao dal da čistim koš preše ili da ga samo šutnem u vinograd  ;D. Onda kak se bude istaložilo,da mi ne krene slučajno kip u škafu,lani je bilo hladno,kvasci su kilavili,ove godine kvasci super,ali je prevruće,nemrem klijet rashladiti itd.Za raditi vinograd,uz to kaj mu moraš biti sluga moraš biti i lud i fanatik  ;D ;)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #214 na: 25 Rujna, 2009, 01:45:09 »

Zagorac, te sve svoje probleme pomnozi sa 10 i onda si negdje u mojoj kozi.. ;D
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #215 na: 25 Rujna, 2009, 05:48:28 »

Zagorac, te sve svoje probleme pomnozi sa 10 i onda si negdje u mojoj kozi.. ;D
Vjerojatno je tak,samo kaj ti od toga hoćeš živjeti,normalno da imaš više problema,ne radiš par hektara jer ti je doma dosadno  ;D ,a ja samo trošim novce i živce i usput se naradim..Ma,povremeno me uhvati depresija oko tog trsja ,baš i nemam podršku u obitelji,više moralnu,nego fizičku  :-\  Imam dio trsja gdje mi je dosta uzak razmak,dosad mi to nije bio neki problem kaj se tiče posla,stvarno ga uredim,zaštitim,ali mi je lagano to sve dopizdilo pa za koji mjesec motorka i 2 reda van,a dalje ćemo vidjeti..  
Evidentirano

psycho
Novak
**

open your mind

Email
« Odgovor #216 na: 25 Rujna, 2009, 10:01:12 »

nemoj motorku. presadi sve kaj se da presaditi.
Evidentirano

pime ga pime ga
toplichanec
Novak
**

Krapinske Toplice

Email
« Odgovor #217 na: 25 Rujna, 2009, 11:14:05 »

Riba, ;D, stvarno si talenat,nego,kad pitaš,itekakav stres plus kaj sam se zadnjih nekoliko dana nadelal ko konj,neki puta si mislim jel meni to treba,cijelu godinu radim u trsju i onda se još najviše u berbi naradim.Lako doći drugom u berbu ko kufer,radiš kaj ti vele pa se posle nahraniš i napiješ pa bezbrižno odeš,a kod sebe niti praf jedem niti smijem previše piti,na muljači sam, sve moraš imati pod kontrolom,sto pitanja postavljaju svi,daj ovo,daj ono,stršljeni koje nisam potamanio žele osvetiti svoju potamanjenu braću,a na kraju ostaneš sam sa najviše posla oko prešanja pa pospremanja,čišćenja..Znaš da sam razmišljao kad sam sve isprešao dal da čistim koš preše ili da ga samo šutnem u vinograd  ;D. Onda kak se bude istaložilo,da mi ne krene slučajno kip u škafu,lani je bilo hladno,kvasci su kilavili,ove godine kvasci super,ali je prevruće,nemrem klijet rashladiti itd.Za raditi vinograd,uz to kaj mu moraš biti sluga moraš biti i lud i fanatik  ;D ;)

Upravo sam si i ja postavil ista pitanja. Prvo sam za enološka sredstva dal 700-tinjak kn, onda odojak, klopa i drugo 1200 kn. Da ne govorim kolko kroz cijelo ljeto. Sad mi je i rata struje za klijet 77 kn mjesečno. Kak se bavim tim iz hobija, mislim da mi je polako svega dosta. A kad se sjetim tek pranja i čišćenja. Onda mi još susjedi i rođaci vele kak mi je dobro vino, pa da bi ja to njima tak napravil. Onda još i to, ali daj im još kupi sve kaj treba. Onda nemaju novca. Onda se kao boje, pa poslije im sve pretoči itd.itd.
Neke stvari budem sigurno prekinul, ali ne kod mene. Svako se nek brine kod sebe za svoje vino ili mošt. Puno sam naučil na forumu i inače internetu.
Raspoloženje bu se dignulo kad se počne odzgora čistiti.

Evidentirano

vinum bonum pax in domum
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #218 na: 25 Rujna, 2009, 16:25:07 »

hu,jebate koja depra.tu bi se i kamen rasplakal.decki a kad nas vreze, pa padne koja iz sveg glasa onak ko more bolje i svi iz iste oktave - a nemres skuzit ko bolje kvari - kud ljepseg dozivljaja.
Evidentirano
psycho
Novak
**

open your mind

Email
« Odgovor #219 na: 25 Rujna, 2009, 22:49:42 »

Prvo treba definirati tko je neprijatelj. Pan, međašica, gemišt ili možda cucak. I zbog čega je to problem baš čitave ekipe. Možda gemišt nekome i pomogne...
Evidentirano

pime ga pime ga
pissta
Zaštita u vinogradu
Novak

Varaždin(ski bregi)

Email
« Odgovor #220 na: 26 Rujna, 2009, 22:14:27 »

Po meni,definitivno,problem je u gazdi...jer na svako pivo dobro vino još mi slađe legne ;) Neprijatelj? Kad na vino ide pivo? Tu vjerojatno i leži taj neprijatelj. :D
Evidentirano
DarzaJ
Novak
**

Slav.Brod, 45°11'51.51"N, 18° 1'17.66"E

Email
« Odgovor #221 na: 26 Rujna, 2009, 22:29:35 »

Pas je odgovorio.
Problem je u gazdi, definitivno.
Šta treba bolje, vino i žena(e).
 8)
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #222 na: 27 Rujna, 2009, 11:20:09 »

ba te,koje mrtvilo nema se kaj procitat.morali bi uvesti kakvu igru kroz zimu.
                  pa dok je dobrog vina
                  da ga pijem svaki dan
                  nema sanse da mi žena
                  pomisli da je bolji Pan.
Evidentirano
DarzaJ
Novak
**

Slav.Brod, 45°11'51.51"N, 18° 1'17.66"E

Email
« Odgovor #223 na: 27 Rujna, 2009, 18:17:24 »

Dobra ti je ova, i fala ti na onoj gdje me špotaš. :D
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #224 na: 28 Rujna, 2009, 10:15:17 »

he,he  ne spotam ja nikog samo dajem pravovremena upozorenja,zlu ne trebalo  ;)
Evidentirano
 Str: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 150 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!