Ja imam još 10 cm snijega u vinogradu, a novi najavljuju
Osim ovog današnjeg nova tura snijega vam stiže sredinom idućeg tjedna. Ja sam opet na prisilnom odmoru jer su noćas opet pale 62 litre po kvadratu i još dobro pada
Ja imam još 10 cm snijega u vinogradu, a novi najavljuju Ne popušta zima ni malo
ovak nisma jos aktivno zapoceo rezidbu al sam ja osobno krenuo rezati pa sa razgovorom inzinjera koji mi vodi zastitu a i ovako smo obiteljski prijatenji pa mi je savjetovao da rezem na dve lucne kao i prije al da ostavljam 6-7 pupova po lucnju sto sam i pokusao orezat ok nije problem tako orezat al sto se prvih 4 pupa nalaze na 5 vm duzine lucnja i kao prvo pitanje kako to povezati.... ehe..
pojasni malo , i koja je ono sorta u pitanju, koja g. vinograda, ...
mali miha, daj se ubuduce koncentriraj na svoje postove i procitaj post prije nego sto ga postas jer ovako svaki put napises zbrda-zdola ko da si pijan.. i upotrebljavaj znakove kao sto su zarez i tocka, valjda si cuo za njih. ja sam shvatio pitanje, problem je kada imas kratki lucanj i ne mozes ga dobro savinuti i povezati za zicu jer je jednostavno prekratak, po mojoj procjeni 6-7 pupova je oko 30-40 cm sto je zbilja prekratko.. o kojoj se to sorti uopce radi? imas rjesenje za vezanje, da orezes lucanj tako da ti je malo (par cm, 5-10) ispod zice i onda ga savines na zicu. ako je cijeli iznad zice sa tih 6-7 pupova onda imas problem jer ce ti skoro svaki puknuti kada ga savijas. i jos jedna pametna stvar bi bila da krenes vezati i savijati lucnjeve kada pocnu intenzivno kolati sokovi u lozi pa ce ti ga biti ipak malo lakse vijati a da ti ne pukne ali onda moras biti brz i to sve povezati u roku par dana jer ce ti krenuti pupovi sa otvaranjem a u vezidbi se cesto zna desiti da lucanj oceses o zicu kada ga savijas i tako odmah u startu ostanes bez par pupova..