Posjedujem jedan vinograd od 760 trseva,jedan od 500, 60 stabala maslina, 90 šljiva, 50 mandarina, 50 breskvi i nektarina, 20 trešanja i jopš nešto sitno. Imao sam motornu prskalicu na kolicima s rezervarom od 60 l i 100 metara šlaufa. Riknuo mi je i motor i pumpa. E, sada slijedi pitanje: može li se sve ovo obrađivati jednom Solovom ili Stihlovom leđnom motornom prskalicom i kakva su vam iskustva s istima?
Pošto imaš SOLO znaš kakva je a STIHL danas više nije ko nekad.Razgovarao sam s jednim serviserom i kaže da Stihl danas rade u Kini i da nije više to to.Ja imam CIFARELLI(Italija).Ima rezervoar 17lit.a što se meni sviđa ima pored usisne pumpe još i tlačnu pumpu pa kad uključim tlačnu pumpu kod špricanja pored toga što mi stalno mješa materijal jače ga i baca tako da od 5 razina koje ima za jačinu protoka ja uvijek špricam na 2,5.Duljina mlaza iznosi 15m,ali u visinu nejde toliko.Ja ti ništa ne sugeriram,samo ti iznosim svoja saznanja.
Nekidan se uvjerio na trimeru prilikom rastavljanja, na nekim dijelovima piše "made in china", na opće "veselje" vlasnika trimera.
ti si djarza očito serviser. daj mi reci svoje mišljenje. imam motorku dolmar, stara je 15g. , prije dvije godine je mijenjan semering na radilici i gumica na forgazeru. kad potrošim jedan rezervar, tak se zagrije da nema šanse više upaliti.zamijenim svječicu, ali dok ju opet složim, svječica se opet pregrije, pa moram raditi pauzu po sat vremena da se ohladi. gde je problem?
Ne, nisam serviser, samo sam prisiljen neke neispravnosti na kosilici, trimeru, motorki,... sam rješiti jer me prije svaki odlazak kod servisera koštao za sitne neispravnosti 200-300 kn a takav kvar mogu i sam rješiti.U vezi tvoje motorke, dali si provjeravao dali sviječica daje iskru. Motorka se zagrije vrlo brzo svakako prije nego potrošiš rezervar goriva pa bi se ako je u pitanju zagrijavanje trebala ugasiti vrlo brzo a ne kad potroši rezervar i sipa se novo.Dali potrošiš cijeli rezervar goriva pa tek onda sipaš drugo gorivo, možda ne dobije goriva kad se sipa u prazan rezervar. Ima više uzroka, trebalo bi ići korak po korak i sve provjeriti.