Gle, ovak stoje stvari sa bavarskim kivijem. Napisao sam da več niz godina vegetira, znači da mu nešto ne paše i pošto jedva preživljava idealne uvjete preko ljeta normalno je da če se zimi smrznuti. To ti je isto kao sa čovjekom koji je zaražen HIV virusom i neče umrijeti od njega nego od obične prehlade.Za mrazopuc sam opisao sorte Hayward(ženski kivi) i Tomuri (muški kivi), znači običan kivi kojeg možeš kupiti u svakom dučanu. Zato sam i spomenuo da ga je potrebno saditi najmanje 5 metara od zida kuče jer ljudi obični sade u špaliru uz fasadu. Ja sam napravio brajdu oko šterne za hladovinu, pa imam posađenu izabelu a na onoj strani 2m od kuče kivi i tu jebila greška. Ali dobro, kivi iznova toliko naraste da ima dosta hladovine.Smokve i kod mene rastu bez problema i nikada ih nisam omatao. Imam dvije sorte i obilno rađaju, jedino što mi na jednoj sorti kad je kišovito prolječe otpadne prvi rod onaj oko petrova
Sunce kreće s istoka na zapad.
Ova situacija je dobra. Slobodno posadi na 1.2 metra. Mislim da bi ti bilo dovoljno i 3 komada i posadiš ih na 1.5 metra s tim da ove krajnje ženske s lijeva i desna premakneš 1 metar prema sredini a između pukneš muškog pa nek se ......
Ma samo pozitivna reakcija na napisano u citatu, nasmijao si me.Ovdje kod mene se na ovakav gaf kaže: „Ljubi mama svoje pametno dijete“.
@SikiKako napreduje tvoj kivi iz sjemena ?Moji ove godine nisu smrzli od proljetnog mraza i čak su se uskladili u cvatu, prvi put nakon sedam godina i opet ništa. Izgleda da ču se i ja načekati prvih plodova. Jedino ako nisu gejevi.Ma neču ih više ni orezivati. Jedino ču ih malo prorijediti i skratiti ono kaj bude smetalo.