|
Siki
|
 |
« Odgovor #150 na: 02 Srpnja, 2013, 05:29:48 » |
|
Evo kak sad izgledaju voćke koje sam cijepio ovo proljeće. Prve tri su kruške Kiferove (citronke)....
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
SAS
|
 |
« Odgovor #151 na: 02 Srpnja, 2013, 06:47:05 » |
|
Siki kada si ti cijepio te kruske citronke, koji je to bio datum onako otprilike ?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Siki
|
 |
« Odgovor #152 na: 02 Srpnja, 2013, 21:24:06 » |
|
Siki kada si ti cijepio te kruske citronke, koji je to bio datum onako otprilike ?
11.04.2013 odprilike,možda koji dan prije ili kasnije...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zdrave
Novak

Metlika, Slovenija
|
 |
« Odgovor #153 na: 09 Kolovoza, 2013, 21:01:06 » |
|
Raspale su se gumice na voćkama koje sam cijepio pred desetak dana. Da li da ovijem cijepljeno mjesto ponovno gumicama ( ili možda izolir trakom ) ili da ostavim tako kakovo je ? Na nekim voćkama je peteljka sama otpala a na nekima je otpala kada sam ih dodirnuo. Koliko je to pouzdan pokazatelj da se je pup primio ?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #154 na: 10 Kolovoza, 2013, 06:02:11 » |
|
Trebao bi biti dobar,al ak ti je spala gumica najvjerojatnije će ti se zbog isušivanja rastvoriti kora i cijela će stvar propasti.Pod hitno nekako zategni i zatvori.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
jura4
|
 |
« Odgovor #155 na: 10 Kolovoza, 2013, 10:58:32 » |
|
Kod mene je bila slična situacija s gumicama prošle godine, ali nisam ponovno ovijao mjesto jer iako su gumice popucale, ostale su stajati gore, ali nisu vršile nikakav pritisak... I sve se primilo, ali se slažem da je bolje ponoviti postupak ovijanja!!! I ovo kad peteljka padne ti je već riba potvrdio... Nego reci mi molim te, jesu li gumice slučajno od ovih;: http://www.ritosa.com/ 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zdrave
Novak

Metlika, Slovenija
|
 |
« Odgovor #156 na: 11 Kolovoza, 2013, 04:35:47 » |
|
Baš vam hvala na odgovorima. Možda su dugo stajale u trgovini, pa je možda i to razlog tako brzog pucanja. Inače su od ove firme. http://www.gumiplast.si/cart
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dugi68
Mlađi novak
vranovci
|
 |
« Odgovor #157 na: 30 Kolovoza, 2013, 09:13:00 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
slavonijo sve ti cvalo
|
|
|
zdrave
Novak

Metlika, Slovenija
|
 |
« Odgovor #158 na: 31 Kolovoza, 2013, 04:52:52 » |
|
Evo kako ja čipiram voćke http://www.youtube.com/watch?v=rZ1T4oJ7fdE
Svaka ti čast na trudu. Probat čemo i to, ako ne ove godine, iduče sigurno.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
SAS
|
 |
« Odgovor #159 na: 31 Kolovoza, 2013, 06:46:26 » |
|
Lijepo izgleda cip okulacija, ove godine budem nabacao kostice breskvi, nektarina, marelica i sljiva u zemlju da izniknu pa cu na njih probati precijepiti sto zelim.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
dock
|
 |
« Odgovor #160 na: 31 Kolovoza, 2013, 08:57:00 » |
|
Svaka ti čast na trudu. Probat čemo i to, ako ne ove godine, iduče sigurno.
iz momenta idem to sprobati 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
nakon mene samo bog i vino....
|
|
|
53njac
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #161 na: 05 Rujna, 2013, 07:41:30 » |
|
Haj. MOLIM pojašnjenje što se tiče gumice kojom se povezuje čip. Koliko dugo sve ostaje tako povezano? Trebali popuštati gumicu? Na par mjesta vidio da se umjesto vočarske gumice koristi izolir traka. Na prvim pokušajima čipiranja ostao mi širi urez na nositelju čipa / oguljena kora/ hoče li biti posljedica? Vama iskusnijim je to vjerojatno sve jasno ali ja moram priupitati. I zadnje pitanje dali se čip može uzeti sa mladice a da se ona ne odsječe - samo 2 cm lista sa pupoljkom i to mjesto premazati voskom? HVALA svakom tko se potrudi oko pitanja.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #162 na: 05 Rujna, 2013, 10:31:12 » |
|
umjesto gumice možeš koristiti i onu prozirnu foliju koja se priljepi...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
53njac
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #163 na: 05 Rujna, 2013, 12:14:30 » |
|
Hvala na odgovoru ali važiji su mi drugi odgovori jer sam ja već povezao gumicama.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #164 na: 05 Rujna, 2013, 17:52:20 » |
|
I zadnje pitanje dali se čip može uzeti sa mladice a da se ona ne odsječe - samo 2 cm lista sa pupoljkom i to mjesto premazati voskom? HVALA svakom tko se potrudi oko pitanja.
Za ovo bi ja reko da može,al ak ti je ta jednogodišnja grana dost debela da se zbog tog zahvata ne prelomi na tom mjestu,a za ovo prvo nisam u dost velkom iskustvu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|