pitanje za forumaše koji su nabavili ova kliješta za cijepljenje voćaka. Jeste li zadovoljni njima?kaj velite na ove?http://dx.com/p/professional-fruit-tree-grafting-tool-with-2-blades-46402
Danas malo čeprkao po voćnjaku te provjerio trešnje koje sam cijepio prije 3-4 tjedna pupovi na grančicama su u bubrenju neki već i tjera inače cijepljeno je grančica sa dva pupa pod koru. Ovih dana u planu mi je prijecjepiti neke stare jabuke koje mi se ne sviđaju na jonagold čije su grančice u frižideru.
Pozdrav! Ovako, danas sam prijatelju cijepio jednu trešnju. Problem je u tome što smo skidali "plemke" direktno sa trešnje koja je normalno krenula u vegetaciju (potjerala je...). Objašnjavao sam mu da se to neće primiti, da mora podloga biti soku, a plemka u mirovanju, međutim, morali smo to obaviti sada i ovako jer će vlasnik tu trešnju vjerojatno do 8.mjeseca srušit, pošto je sva trula i vjerojatno je nećemo moći okulirat na spavajući pup!Mene zanima, dal netko ima iskustva sa sličnom situacijom? Ima li i najmanje šanse da se tako nešto primi? p.s. Cijepljeno je i pod koru i na engleski spoj i na raskol, znači na trešnjice stare cca 6 godinaHvala!
govorio o skidanju plemki i cijepljenju u istom danu znači moguće da ima šansi.