Razor,prvo bok, neki dan je onaj meteorolog koji daje prognozu u Plodovima zemlje rekao da možemo i sad pobijeliti voćke.Ne bu nekakvog zahlađenja drugi tjedan pa kaj veliš, po onom receptu od dr.Krpine,jel bolje sad ili na proljeće?
A dali može s nordoxom i bijelim uljem i kada.
Pozdrav.Imam vinograd koji je nekad bio podijeljen na dva dijela, pa sam jedan dio predlani izbacio van jer mi ne treba toliko vina i posadio voćke. Ukupno je 30-ak stabala jabuka raznih sorti, i po 3-4-5 krušaka, nektarina, breskava, šljiva i trešnja. Sveukupno je oko 50 stabala. Ostavio sam stupove i žicu od vinograda i po tome ih pokušavam vezati.Pošto je voćnjak u produžetku vinograda, moje pitanje je da li se može voćnjak jednostavno špricati sa istim preparatima s kojima špricam i vinograd?Je li to dobro ili ne? Lani sam tako radio, i koliko znam nije bilo nikakvih vidljih bolesti.
jel ima svrhe provesti zimsko,tj predvegetacijsko špricanje sad kad nikak da se poveže par dana normalnog vremena...negdi sam čul da bi trebalo biti par dana temp iznad 5 stupnjeva da ima smisla špricat(kaj mi je logično jel nema baš bolesti koje ožive na temp ispod nule),a neki vele da se može špricat bez obzira na temperaturu