VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
13 Lipnja, 2026, 07:32:25

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Za korisnike Vinogradarskog foruma
| |-+  O nama
| | |-+  Koliko trsova (loza) imate
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
Anketa
Pitanje: Koliko trsova imate
0-500
500-1000
1000-2000
2000-3000
3000-5000
5000-10000
više od toga

Str: 1 ... 4 5 [6] Dolje Ispis
Autor Tema: Koliko trsova (loza) imate  (Posjeta: 38277 puta)
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #75 na: 19 Travnja, 2020, 14:25:06 »

Ja sam na oko 10000, nešto manje jer smo izbacili sve vinograde iz najma. Na proljeće nas čeka sadnja 2000kom škrleta i to će vjerojatno biti to za neko duže vrijeme.
Evidentirano

PavelSK
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #76 na: 17 Listopada, 2020, 07:44:55 »

Pozdrav svima, nisam našao prikladniju temu da se predstavim pa evo (nadam se da nisam skroz promašio).

Prošle godine sam kupio prvi vinograd u Moslavini, općina Voloder. Sveukupno je oko 3500m2 no samo 1000m2 je vinograd. Dugo sam želio imati vinograd i proizvoditi vino, sad mi se napokon želja ispunila. Komplet ekipa ima vinograde i kleti, stalno berbe i druženja pa reko ajde, idem i ja u taj svijet.
Imam 250 trseva, +/- 10. Oko 90 je bijelo (ima svega, Škrleta, bijelog Pinota, Graševine), 10 je Zobatica i sve ostalo je crno (Merlot, možda ako se zalomi trs il dva Frankovke). Problem je što nemam klet, pa sam sve vukao doma u Sisak. Za prvu ruku je dobro, zasad je sve oke no generalno gledam kako bi se proširio.
Ovo je bila prilika jer je prodavalo se hitno za male novce, sad istražujem što ima sa kakvom kleti/podrumom. Taman i da je zemljište prazno. Ovo mi služi za vježbu, istraživanje i učenje.

Htio bih se posvetiti Škrletu (jer je ipak domaća sorta), Sivi Pinot (jer ga obožavam) i Merlotu. Ne bi puno kemijao, ovo što sad imam je svašta. Crno je u biti čisto no bijelo ima i nekih sorti koje ni po knjigama nisam našao. Godina je bila dobra (na najvišoj sam poziciji na brdu, pa me izbjego mraz), nije bilo bolesti ali..Thanks to šuma, bijelo su mi uglavnom pojeli stršljeni. Na kraju sam dokupio Kraljicu vinograda od susjeda ispod mene. :( Sreća da sam tjedan prije brao crno jer inače ne bi pobrao ništa. Ne znam jel ima još tko iz Moslavine problema sa stršljenima ili je to više do mene (blizina šume, prethodni vlasnik uzgajao pčele).

Ako se čega sjetim dopišem..Proizvodnju i što sam radio/kemijao - u temi o podrumarstvu. :)

Evidentirano
 Str: 1 ... 4 5 [6] Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!