VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
07 Lipnja, 2026, 05:01:14

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Arhiva
| | |-+  2016. - Prskanje (zaštita) u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 22 Dolje Ispis
Autor Tema: 2016. - Prskanje (zaštita) u vinogradu  (Posjeta: 171479 puta)
blitva
aktivni član

Email
« Odgovor #75 na: 15 Travnja, 2016, 06:24:41 »

kaj se bojis bubamara? Pa one ti jedu usi, cak i te tvoje "uvozne" (azijske). Dakle, korisni organizmi a ne stetocine.
Evidentirano

Brckovljani
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #76 na: 15 Travnja, 2016, 19:21:31 »

U ponedjeljak je prijatelj išao špricati vinograd i usput ode u jednu poljoapoteku po sredstva,htio je uzeti nordox i sumpor a trgovkinja veli da nema nordoxa a i da je već prekasno za njega te mu je preporučila polyram i još neki preparat za grinje a nije se mogao sjetiti ime.Danas mi priča da je pitao u drugoj apoteci i da su mu rekli da je dobro bilo s polyramom.Ima graševinu,r.r. i nešto malo muškat otonela Na muškatu su bili mali listići možda dva cm.dok na ostlim sortama se neki pupovi tek počeli otvarati i to malo.

moze polyram + neki od sumpora,no jos je to prerano.Nek bi listici bili bar 5cm velicine,mislim da je prije ici bez veze.Ne kuzim kako su svi zabrijali na grinju....za sad je ne primjecujem kod sebe,a i vegetacija ide punom parom ,pa mozda nece ni stici napasti u nekim drasticnim razmjerima
Evidentirano
kokolo
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #77 na: 16 Travnja, 2016, 09:05:41 »

....riba, meni se čini da je riječ o gusjenici grba korak. prošle godine sam imal isti problem na približno istim mjestima, ništa strašno obzirom na ukupnu količinu trsja, ali ipak me zazebe za srčeko dok vidim da mi je pupove zvrtala. obzirom da sam bil nezaposlen prošle godine, dal sam si časa i tražil sam ih po trsu. tam gdje sam našel tu gusjenicu odma je šteta prestala. Tamo di su bili popijeni pupovi i nisam je našel, ispijala je pupove još 2-3 dana na tom trsu ili susjednim trsovima.

našel sam jednu sovicu dok sam šprical s modrim uljem, uočil sam je kak gmiže po tlu. provo sam ju zgazil, a onda šprical dok nije poplavila :D
Evidentirano
eduard
Novak
**

Email
« Odgovor #78 na: 21 Travnja, 2016, 07:09:34 »

Imam u planu danas Delan+sumpor ubacio bi demitan za grinju. U principu znam da se demitan u ovu kombinaciju ne miješa, al dal je to neko izmješal i kak mu se je to pokazalo? Nebi išel u dva prohoda  ;)
Evidentirano
sarago
Novak
**

Email
« Odgovor #79 na: 21 Travnja, 2016, 07:23:33 »

prije par dana Universalis+močivi sumpor. Mislim da se se nikad neću riješit crne pjegavosti na muškatu, dosta je osjetljiviji nego plavac.  >:(
Evidentirano
SAS
Moderator
aktivni član

Email
« Odgovor #80 na: 21 Travnja, 2016, 08:40:57 »

Ovo kad se mijesa s cim netreba bit je cim prije potrositi preparat sipas, pomjesas i odmah spricas, a ne cekati da odstoji da se dogodi nepozeljna kemijska reakcija. I tada se nebi trebalo nista dogoditi. Ali se to inace se nepreporucuje vec da se sprica odvojeno.
Evidentirano
MarkoMarin
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #81 na: 21 Travnja, 2016, 12:49:30 »

antracal + sumpor
Evidentirano
Goran159
Novak
**

Email
« Odgovor #82 na: 21 Travnja, 2016, 13:57:51 »

demitan+dithane+brimflo
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #83 na: 21 Travnja, 2016, 18:59:39 »

Polyram+chromosul+demitan....nisam primjetio nekih problema s tim
Evidentirano
Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #84 na: 21 Travnja, 2016, 20:38:09 »

Pozdrav. Evo i mene opet.
 U kojim fenofazama vam se nalazi loza?
 Kod mene je vrlo šarolika. Traminac i muškat napredni vide se grozdići, dok na sauvignonu ima i zelenog vrha.
Evidentirano
dock
Novak
**

Email
« Odgovor #85 na: 21 Travnja, 2016, 21:09:03 »

Kakava je aktivnost grinja?
Evidentirano

nakon mene samo bog i vino....
solaris
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #86 na: 21 Travnja, 2016, 21:38:59 »

Chardoney preko 20 cm,isto kao i frankovka,ostali su tu negdje dok je syrah najmanji.Solaris vjerojatno najveći od svih, to raste ko blesavo-:)
Evidentirano
solaris
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #87 na: 21 Travnja, 2016, 21:42:23 »

Makar kak najavljivaju sljedeci tjedan mraz vise bi voljel da mi loza jos u vunastom pupu.
Evidentirano
Entuzijast
Novak
**

Virovitica

Email
« Odgovor #88 na: 21 Travnja, 2016, 22:53:58 »

Kod mene jucer Demitan a danas Dithan + sumpor, jutros slabi mraz popalio mi par trsova Muscarisa koje sam imao pored vinograda pa nisu bili dignuti na zicu nego uz kolac sa niskim panjem. >:( Nadam se da ga nece biti vise >:( >:(
Evidentirano

Gdje god imaš mjesta voćkicu posadi a ona će tvoj trud bogato da nagradi.
eduard
Novak
**

Email
« Odgovor #89 na: 22 Travnja, 2016, 05:03:02 »

Jučer Demitan, delan. i sumpor. Ostalo u šprici 5 lit materije, to vjerojatno nemrem pri međašu potrošiti danas, jućer me mrak već uhvatil  ???
Evidentirano
 Str: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 22 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!