VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 11:01:06

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Arhiva
| | |-+  2015. - Prskanje (zaštita) u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 59 Dolje Ispis
Autor Tema: 2015. - Prskanje (zaštita) u vinogradu  (Posjeta: 328357 puta)
SAS
Moderator
aktivni član

Email
« Odgovor #225 na: 22 Svibnja, 2015, 20:13:04 »

@blitva
Trebalo je upotrijebiti sistemik, samo nisam imao sistemik preparate pa sam pospricao kontaktnim, dok za otic kupit sistemik nisam stigao zbog guzve zato i jesam spricao u nedjelju navecer. Bas budem javio kako je proslo s kontaktnim.  ;D
Evidentirano
mkrznar
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #226 na: 23 Svibnja, 2015, 07:23:37 »

Ova kiša nema namjere stati za ništ na svetu, evo u 24 sata palo 112 l. Pošprical sam u utorak i srijedu, i od tada ukupno palo 138 l, i još pada li pada.
Evidentirano

Miro Krznar, Vinica
zdrave
Novak
**

Metlika, Slovenija

Email
« Odgovor #227 na: 23 Svibnja, 2015, 09:57:02 »

Pred kišu bacio špric.
Colis + Vivando + Thiovit jet + Fertilieder
Mislim da ovako niske dnevne temperature neugodno djeluju na pojavu bolesti (vinograd, voćnjak i povrtnjak) ali bi odmah poslije kiše trebalo ponoviti zaštitu ozbiljnim sistemicima, jer če se povečati temperatura i vlaga u zraku.
Evidentirano
Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #228 na: 23 Svibnja, 2015, 10:04:53 »

Hm, samo si ga protiv pepelnice?
Evidentirano

46.086344, 16.117566
blitva
aktivni član

Email
« Odgovor #229 na: 23 Svibnja, 2015, 11:48:57 »

Kao sto sam vec napisao isao sam 20. svibnja sa forum starom i stroby...  Jel ima smisla nakon ovih kisa, za iduci vikend,  ici samo sa sumporom?... ne bih se htio igrati Kemijskog Alija...
Evidentirano

Brckovljani
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #230 na: 23 Svibnja, 2015, 13:48:57 »

@ zdrave,..pa zbilja iz kog si razloga upotrijebio toliko preparata samo za pepelnicu u istom mixu,a nis za peronosporu?

@blitva...jest da su padaline bile stvarno obilate,al ovi bi trebali izdržat bar 10 dana,pa onda ponovi..al,umjesto strobyja stavi nesto jaće...collis,vivando,crystal
Evidentirano
Mrgud
Mlađi novak
*

Novigrad Podravski

Email
« Odgovor #231 na: 23 Svibnja, 2015, 15:57:22 »

Danas do 12 sati još 41 l/m2, ukupno u nepuna tri dana 108 l/m2, a i dalje pada.
Zadnje špricanje je bilo 17.05. i to Antracol combi + Domark + Chromosul.
Malo pregledal po trsju (ulovio trenutak između dva pljuska), Chardonnay koji mi prvi počinje cvasti još uvijek miruje.
S obzirom na ove vremenske uvjete u dilemi sam da li prolongirati slijedeće špricanje tam negdje za 29.,30.5. (možda počne cvatnja) pa baciti ili Melody duo ili Forum star (to imam na zalihi), ili prskati odmah kad vrijeme dozvoli neovisno kad bu cvatnja krenula.
Pošto je Antracol combi lokosistemik, a nemam baš iskustva s njim u ovakvim uvjetima, zanima me da li je realno očekivati da pruži adekvatnu zaštitu u ovakvim uvjetima tam negdje do 29.,30.05.?
Evidentirano
zdrave
Novak
**

Metlika, Slovenija

Email
« Odgovor #232 na: 23 Svibnja, 2015, 19:29:03 »

Duboko se ispričavam što je u mojem postu došlo do greške.
Nisam upotrijebio Colis, nego Valis.

Več sam se preplašio, da nisam upotrijebio pogrešan preparat. Čim sam pročitao vaše postove, išao sam pogledati u tabelu gdje vodim evidenciju i tamo je pisalo Valis.
Pošto uglavnom špricam i voće kada špricam vinograd, navečer prije nego što idem drugi dan špricati. za svaku kulturu posebno si na listič napišem količinu vode i preparate u gramima, odvažem si škropivo u posudice sa poklopcem na kojima flomasterom napišem ime preparata, koliko je grama i na koju količinu vode ide. Posudice i lističe stavim u vrečice, posebno za svaku kulturu. Tekuče preparate stavljam u originalnoj ambalaži zajedno sa čašicom za doziranje. Tako nemam brige, da koji preparat zaboravim ili što mi se je več događalo, da sam zaboravio uzeti čašicu za doziranje.
E, da, i na lističu piše Valis.

Hvala vam na komentarima.
Evidentirano
igor421
Novak
**

Email
« Odgovor #233 na: 24 Svibnja, 2015, 05:50:46 »

Kroz prozor izgleda da bi se moglo pošpricati, pravac breg  :)
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #234 na: 24 Svibnja, 2015, 05:58:21 »

računaj da,ak ides sistemikom,trebalo bi biti bar 2 ure suho.valjda bu tolko izdržalo nebo  :)
Evidentirano
igor421
Novak
**

Email
« Odgovor #235 na: 24 Svibnja, 2015, 08:58:06 »

Nisam uspjel, gore je padal kiša noćas, a kod mene doma u gradu ništ. Dojdem na breg i podmentem par lozi u žicu i ruke su mi bile skroz mokre, sad su se počeli nakuplajeti i neki crni oblaci, pa sam odustal. Prema sadašnjoj prognozi od srijede je sunčano. Par trsova mi je počelo s cvatnjom - traminac i roza plemenka, a nisam bacil prihranu s borom. Prioritet mi je sad zaštita, a bor bum bacil nakon cvatnje.
Evidentirano
eduard
Novak
**

Email
« Odgovor #236 na: 24 Svibnja, 2015, 10:43:30 »

Nebo se razvedrilo. Mislim da danas palim motorku popodne i ide Mikal premium i Collis. jedino sam u dilemi dal da stavim avaunt(insekticid) pošto imam štete ne puno ali dosta od stjenice i tripsa  ???. Cvatnja nije krenula( bude kroz par dana, ak bu donekle ok). Dal ju bude suzbil(stjenicu, tripsa), ili trebam pireotroid(fastac ili nešto slično) ??? Ne volim baš preveč te insekticide, osim kad su baš nužni, a i nebi štel trovati sad pred cvatnju pčelice, al s druge strane radi se o sortama šardi i kerner koji su usput rečeno dvospolci(ne trebaju oprašivače)

Mrgud
Međo. mislim da se tu nema kaj kalkulirati. Forum star je prvi izbor. Mislim da se nema  kaj čekati do početka cvatnje. Sve je sprano(zaštita). Sad budu krenule infekcije kaj se je. Čekati početak cvatnje, odnosno prolongirati špric je rizik, koji je neprihvatljiv s obzirom na najavljeno vrijeme sljedečih par dana( kiša, sunce)  :)
Evidentirano
kokolo
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #237 na: 24 Svibnja, 2015, 11:35:48 »

ja sad vozim vodu gore v gorice. danas do ponoći ne bi trebalo padati, pogledal budem kakvo je stanje s blatom i kolko je lišće mokro i ako je ok drmam.

zadnje špricanje je bilo 14.5. antracol combi i sumpor.
sad sam nabavil mikal premium i nativo. moram li u tu kombinaciju dodavati sumpor i obuhvaća li ta kombinacija neki rani botriris?
Evidentirano
Mrgud
Mlađi novak
*

Novigrad Podravski

Email
« Odgovor #238 na: 24 Svibnja, 2015, 11:58:35 »

Ipak bum pričekal do srede pa kak bu. U sredu ide kao i prethodnih godina Forum star + Collis.
Bil sam prije podne gore i premišljal sam si bi šprical il nebi, ali je vjetar na momente bil dost jak tak da sam ipak odlučil da bum u sredu.
Još da mi je prije cvatnje baciti prihranu.
Evidentirano
dasamec
Novak
**

Email
« Odgovor #239 na: 24 Svibnja, 2015, 14:30:10 »

ja sad vozim vodu gore v gorice. danas do ponoći ne bi trebalo padati, pogledal budem kakvo je stanje s blatom i kolko je lišće mokro i ako je ok drmam.

zadnje špricanje je bilo 14.5. antracol combi i sumpor.
sad sam nabavil mikal premium i nativo. moram li u tu kombinaciju dodavati sumpor i obuhvaća li ta kombinacija neki rani botriris?

Ne trebas nista dodavati, to ti je ok, za pred cvatnju
Evidentirano
 Str: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 59 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!