VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
31 Svibnja, 2026, 23:13:53

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Voćarsko-vinogradarske teme
| | |-+  Zaštita od hladnoće i mraza u voćnjaku i vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 [2] Dolje Ispis
Autor Tema: Zaštita od hladnoće i mraza u voćnjaku i vinogradu  (Posjeta: 14999 puta)
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #15 na: 30 Ožujka, 2012, 21:16:12 »

Dvije breskve i jedna marelica oko kuće su mi u punom cvatu,nisu visoke,mlade,do 2,5m sad su najavili mraz,kak funkcionira ovo orošavanje,tj.da ih navečer pošpricam s vodom,treba mi par litara i 15min posla,nisam to nikad radio,jel ima svrhe ?
Evidentirano

Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #16 na: 30 Ožujka, 2012, 22:05:07 »

Fora ti je u konstantnom orošavanju čim temperature padnu na kritične vrijednosti a to je uglavnom u drugom dijelu noći i pred jutro. Za te tri voćke preporučam pokrivanje,nije ti skupo a praktično je.
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #17 na: 31 Ožujka, 2012, 18:28:08 »

Fora ti je u konstantnom orošavanju čim temperature padnu na kritične vrijednosti a to je uglavnom u drugom dijelu noći i pred jutro. Za te tri voćke preporučam pokrivanje,nije ti skupo a praktično je.
Misliš da ih idem pokrivat s onom bijelom folijom za povrće?To pa mi se stvarno ne da,sutra navečer ih budem pošpricao vodom i kaj bude bude,zapravo po danu bi ih ionak trebao oprati Chorusom protiv monilije.Problem mi je u vinogradu,pola je u debelom vunastom pupu,a pogotovo mladi trsi koji su rezani na visinu ove godine,oni su još napredniji,makar imam foliju oko njih,nadam se da su se ovi prognozeri zaje.. kaj se tiče mraza  ;)
Evidentirano

riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #18 na: 31 Ožujka, 2012, 18:38:55 »

a niš od toga..to ti ne imalo efekta,čak moguće i gore ćeš napravit jer ćeš ih samo dodatno ovlažit..Postupak od Vinofila je ok,znaći najbitnije je ujutro kad mraz počinje stezati da se polijeva
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #19 na: 31 Ožujka, 2012, 20:02:30 »

Pokrit ih agrofolijom!
Evidentirano

Str: 1 [2] Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!