@SikiZa božičnicu je stvarno jako lijepo obojana, tako da sam u početku mislio da to nije božičnica ali sam poslije opazio onu treču jabuku ispod koja je tipične boje za božičnicu.Ova druga koju si spomenuo je vrlo vjerojatno Cigančica (Purpurno crveni Cousinot, Crveni zimski kalvil), jer je za nju tipično da ima ispod kožice crvenkasto meso.
A ovo prekriti mrežom protiv savijača to je veliki problem kako postaviti na voćkicu ako nema prikladan uzgojni oblik ili ako je krošnja prevelika. Ima za kupiti guste mreže ili se stavi na duplo pa dobiš isti efekt da imaš gustu mrežu.
Pa moglo bi se ali stroškovno bi to bio popriličan zalogaj. Radi se o tome da bi ta mreža morala stajati od prolječa pa do kasnog ljeta. Od prolječa do jeseni je u voćnjaku jako puno posla. Zelena rezidba, prorijeđivanje, savijanje i.t.d. i kada bi ta mreža bila stavljena direktno na voćke, kao kod mene, te sve zahvate bi bilo nemoguče obaviti. Znači, morao bi postaviti armaturu i nosače mreže, da se mreža ne bi naslanjala na grane ili da bi se ta mreža na najbrži ili najjednostavniji način podignula. Jednostavnije i jeftinije ti je od 15. lipnja na dalje upotrijebiti kakav ekološki preparat protiv jabučnog savijača ili ako si u mogučnosti da ti netko iz Italije nabavi seksualne feromone, takozvane "špagete".