Molim Vas ako netko zna gdje se u Zg. i okolici trenutno može, ako je netko vidio, kupiti jabuka Božičnica. Lani sam kupila cijepljenu, ali mi ove godine tjera ispod cjepa divljak.
Hej! Evo upravo sam stigao iz rasadnika u Savskoj- kod okretišta (Zagreb) i kupio 2 božičnice na podlozi MM- 106
Danas sam u Bauhausu našla sadnice jabuke Topz bandažiranoga korjena, nisam mogla odoljeti i kupila sam jednu. Da li da pričekam koliko sa sadnjom, ili da ju posadim?
Da, slobodno ako zemlja nije zamrznuta. Bolje u 2.mjesecu, nego u trećem. Posebno je loše saditi koštićave voćke u 3.mj. To je katastrofa.
Imam posađenu jabuku bjeličnik, topaz, idared, zlatnu zimsku parmenku, božičnicu i bobovec. Molim savjet za jabuku koja dozrijeva u 8 mjesecu. Imam dvije stare, ali nisam sigurna da li ću ih moći spastiti, pa bi posadila mladu jabuku koja dozrijeva u 8 mjesecu.
Ja imam samo jednu jabuku koja dozrijeva krajem sedmog i pocetkom 8 mjeseca i vidim da je cisti promasaj . poslije petrovke dolaze breskve i sljive tak da nikome ta jabuka nije zanimljiva . Od 50-60 kg plodova mozda se iskoristi 2-3 kile . Razmiljam da je preselimu u drvarnu !