Iskreno ne znam i jedini meni bolji pjenusci koje sam probala su od Dom perignon i Misal od nasih "autohtonih" ...nisam ni ja neki ljubitelj pjenušaca..
hehe..ode plaća sa prva tri a kamoli ostatkom Sretno.. Ja cu rađe popiti dobar Porto ili Muškat momjanski, teran barrique...Ako budeš u prilici, probaj desertno vino "Vino prijateljstva", to ti je prosušeni muškat momjanski sa velikim zaostatkom šećera. Sušen na slami..i odličan je!! Malo košta,ali vrijedi
ima metoda za napraviti pjenusac na malo tradicionalnom metodom vrenja u boci, osobno ostale metode ne priznajem.. imao sam negdje dosta tih papira i "recepata" o pjenuscu ali ne znam di mi je to sve.. najjednostavnije ti je napraviti drugo vrenje u boci, imat ces malo taloga ali sta sad, bacit ces ga ako dobro otvoris i koliko god je moguce zamrznes vrat i cep boce prilikom otvaranja, izgubit ces mozda 1 dcl sto nije strasno, pogotovo ako radis za probu. g. persuris radi najbolje hrvatske pjenusce, meni osobno najbolji blanc de blancs ali i crne varijante su zbilja zanimljive i specificne..ps. znam da mi je bilo poznato ovo vino prijateljstvo, evo ga, od sinkovica je.. http://www.sinkovic.hr/hr/vina.html
E peršurić meni ne kaže za vinogradarstvo (šta mi je profesor) a kamo li za pjenušce.. da nema njegovog asistenta ne znam da li bi i išta znala! Sinković..kako se nisam sjetila! A iskreno,bila sam prelijena da vidim na netu..