pošto su zadnja 3 prskanja(za prvo sam se preračunao, jer nije bilo potrebno tako "žestoko" krenut ) među ostalim bila sa Mikalom Premium, što preporučate za iduće prskanje (zadnje prskanje je obavljeno prije 2 dana, a cvatnja je bila na samom kraju)? nešto što nije na bazi Fosetil-Al? napominjem da je situacija sa peronosporom krajnje ozbiljna u mom okruženju, bolest je svima odnijela barem 2/3 grozdova(zaštita im se bazira gotovo isključivo na bakarnim sredstvima). U vinogradu(muškat žuti) sam tijekom ovog zadnjeg prskanja primjetio 15tak tek zaraženih listova(na nekih 900 čokota). Možda Pergado, F ili MZ ?
danas sam pošprical s forum star+collins+cantus+karathe.sorta rajnski rizling.Kolko treba da se to posuši? završil sam sa špricanjem oko 17:30, sad mi se čini da počinje lagana kišahvala
Dva puta Forum star+collis! zanima me jel zna neko, koliko se može ići puta sa dimetamorfom! Išel bi dalje sa Acrobatom, jednom do dva puta
Ako si išao dva puta sa Forum starom nemožeš koristiti više Acrobat jer spadaju u istu grupu MORFOLINI (dimetomorf). Trebaš promjeniti grupu fungicida jer sa ovima možeš ić samo dva puta.Na ovoj stranici http://www.agro.basf.hr/agroportal/hr/hr/crop_protection/crop_protectionproduct_catalogue/product_details_1404.html a oni rade oba fungicida piše da Forum može 2x,a Acrobat 5x,valjda je caka u folpetu,ja budem još jedamput jednog od njih,ukupno bude 3x