Koliko ja znam manje bujna od Kobera sa do dva tjedna ranijim sazrijevanjem osjetljivija na nedostatak magnezija u tlu , toliko znam iz literature.
Dali netko od članova ima vinograd muškata žutog, a da još nije orezao? ovog proljeća imam u vinogradu za cijepit nekih 300-tinjak podloga, i dosta su odebljale. A u mom vinogradu mušktaa žutog neću imati tako debelih plemki za cijepljenje (i do palac debele), pa bih zamolio da mi se javite u inbox(plaćam dosatvu ili osobno preuzimam).
Sargo, palice poslane, bila velka kutija pa del još litru vina da probaš kaj cijepiš. Valjda bude stiglo u jednom komadu.
Evo malo da se pohvalim. Jutros sam otvorio sanduk sa kalemovima nakon 25 dana poslije kalemljenja, odnosno odgrnuo sa par komada piljevinu. Sva su srasla odnosno kalusirala spojna mjesta bar ovih 4-5 komada sto sam gledao. Gore su narasla oko 3-4 cm. Slikam kad budem vadio iz sanduka, sad sam u poslu pa ce vadjenje pričekati 2-3 dana. Mislim da je kljuc uspjeha, pravilan rez i velika toplata i vlaga. Za sad su prvi utisci jako pozitivni. .