VVV Forum
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
13 Lipnja, 2026, 12:18:58
1 Sat
1 Dan
1 Tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:
Napredno pretraživanje
69.721
Postova u
368
Tema od
1.680
Članova
Najnoviji Član:
File_89
VVV Forum
Vrtlarstvo
Vrtlarstvo
Krumpir
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
« natrag
naprijed »
Str:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
10
Autor
Tema: Krumpir (Posjeta: 99619 puta)
blitva
aktivni član
Odg: Krumpir
«
Odgovor #75 na:
01 Svibnja, 2015, 17:49:01 »
okopao krumpir, još malo pa je pred "zatvaranjem". Kada ga "nagrčem",
Evidentirano
Brckovljani
SAS
Moderator
aktivni član
«
Odgovor #76 na:
01 Svibnja, 2015, 21:17:38 »
@zdrave
Nista od sadnje krumpira, ja sam taman prije zadnjeg tijedna u 4mj. htio posaditi rani krumpir, no bio sam sprijecen zbog ozlijede lijeve strane prsnog kosa. A nije imo ko prestihati 15 kvadrata odijednom i dalje obraditi zemlju (usitniti i pognojiti) da bi posadili krumpir.
Tek sam sada malo bolje no to mi je vec debelo kasno za pripremu zemljista i sadnju krumpira jer je vec sada 1.5, a jos nisam ni taknuo zemlju. Ne mislim sada posaditi domaci kasni krumpir i brat ga krajem rujna, to mi je vec bezveze jer ce tada kupovni krumpir kostat svega 1.5kn/kg i moglo bi biti dotada svega i svacega od bolesti pa do truleza zbog jesenske kise. A ranog vise nema nigdije za kupiti.
Iduce godine budem kupio rani krumpir pocetkom treceg mjeseca i onda negdije 1.4. posadit, da ga vadim van nakon tri mjeseca odnosno u 7mj. Tako budem imao mladi i jeftiniji krumpir s minimalno ostataka pesticida uz vrlo strogo postivanje karence.
Evidentirano
zdrave
Novak
Metlika, Slovenija
«
Odgovor #77 na:
02 Svibnja, 2015, 05:18:53 »
@blitva
Ako je pred zatvaranjem redova, odmah ga nagrni. Pred nagrtanjem dodaj neku prihranu u vidu nekog organskog briketiranog gnojiva ili mineralnog koji sadržava samo dušik (KAN).
Inače se "nagrče" puno prije zatvaranja redova, kada je oko 20tak cm visine.
Evidentirano
blitva
aktivni član
«
Odgovor #78 na:
14 Svibnja, 2015, 15:36:06 »
krumpir u cvatnji
, kisa stize u pravo vrijeme . Ni traga zlaticama, nije da se bunim, sam me zanima kad se one inace pojavljuju?
Evidentirano
Brckovljani
tupka
aktivni član
«
Odgovor #79 na:
14 Svibnja, 2015, 18:39:56 »
ako prvi put na toj parceli sadiš krumpir i ako nitko oko tebe nije sadio, možda ih ni ne bude
Evidentirano
Live long and prosper!
vrbovec
blitva
aktivni član
«
Odgovor #80 na:
14 Svibnja, 2015, 20:58:30 »
bingo! Krumpir nije sadjen 20 godina na tom prostoru, a ni susjedi ne sade krumpira...
Proucavao sam malo tu zlaticu, zanimljivo je da ona zapravo nema nikakve veze s krumpirom, njena domovina je gornji meksiko, colorado... kad se dohvatila krumpira u 19.st.... nije mu bilo vise spasa..!
Evidentirano
Brckovljani
blitva
aktivni član
«
Odgovor #81 na:
19 Srpnja, 2015, 17:59:45 »
povadio Adoru... prinos solidan ali ne mogu se zakleti da je 1:20, vise je negdje oko 1:15.. bilo kako bilo (nisam uopce prskao, ni protiv zlatica niti protiv plamenjace,) , sorta je ok, nije sklona truljenju i sve u svemu zadovoljan sam i mogu je preporuciti. razdoblje uzgoja je malo duze nego sto su reklamirali... umjesto 90 dana bilo je 105 dana..
Evidentirano
Brckovljani
zdrave
Novak
Metlika, Slovenija
«
Odgovor #82 na:
20 Srpnja, 2015, 14:37:29 »
Odlično.
Za ovako, ajmo reči ekološki uzgoj, više nego odlično.
Evidentirano
blitva
aktivni član
«
Odgovor #83 na:
16 Kolovoza, 2015, 16:31:08 »
pa dohranjivao sam sa KAN-om u vrijeme cvatnje tako da nije bas 100 % ekoloski uzgoj. Ali krumpira i dalje ima, za sada se dobro drzi ta Adora... Usput pitanje... s obzirom da sam koristio A sjemenje, sacuvao bih si mozda kilu dvije sjemenskog za iducu godinu pa me zanima na koji nacin ih konzerviram, tj sto koristiti za sprjecavanje klijanja?
Evidentirano
Brckovljani
SAS
Moderator
aktivni član
«
Odgovor #84 na:
16 Kolovoza, 2015, 17:30:11 »
Decki imali ste pravo, ujna je pocela po malo vaditi krumpire pa dala jednu vrecu od 10kg tek toliko da je nesto dala jer smo joj u necemu pomogli. A krumpiri su velicine malo vece pikule, tj. krumpiri su prosjecne velicine ajmo reci ping pong loptice. Naravno ima i vecih , ali su u manjini i ima manjih. Zove nas da idemo vaditi krumpir, ali bez plugova vec motikom pa smo rekli budemo se dogovorili. Ma vraga se budemo dogovorili bar ja neidem, nek si sama vadi te pikule od krumpira s motikom jer meni takav krumpir netreba ! A cijena goriva za tam i nazad doma iznosi 80kn, a ona bi mi dala nekih 15-20kg i sta cu ja stim pikulama od krumpira ? Gorivo me dojde skuplje nego krumpir, a na radio se budem ko magarac na ovom suncu kojeg uopce nepodnosim, tocnije vrti mi se u glavi.
Evidentirano
Siki
Novak
«
Odgovor #85 na:
16 Kolovoza, 2015, 20:45:46 »
@ Blitva ak zelis sacuvati sjemenski krumpir netrebas ga s nicim tretirati protiv klijanja. Ostavi ga u vreci, a jos bolje u sanduku na mracnom mjestu kak drzis i drugi krumpir. Kad potjeraju klice velike potrgas i stavis ga mozda mjesec dana prije sadnje na svjetlo mjesto, al ne direktno na sunce tak da dobijes lijepe, cvrste i zelene klice. Takav sjemenski krumpir ce ti puno brze niknut i napredovat.
Evidentirano
tupka
aktivni član
«
Odgovor #86 na:
17 Kolovoza, 2015, 07:17:00 »
ostavljam sitniji krumpir i mećem u kutije od cipela
Evidentirano
Live long and prosper!
vrbovec
SAS
Moderator
aktivni član
«
Odgovor #87 na:
08 Ožujka, 2016, 20:14:03 »
I ja sam za probu kupio sjemenski rani krumpir Adoru, kad cete saditi krumpir ?
Imam stajskog gnojiva i koji NPK, jel dobar 15:15:15 kojeg imam ili da stavim samo KAN-a prilikom sadnje ?
Evidentirano
Entuzijast
Novak
Virovitica
«
Odgovor #88 na:
08 Ožujka, 2016, 23:55:43 »
Rani planiram za 10tak dana ak mi dozvoli vrijeme. Od gnojiva slobodno stavi pregoreni stajnjak i 15ticu pri sadnji a Kan pri zagrtanju i biti će krumpira ko blata.
Evidentirano
Gdje god imaš mjesta voćkicu posadi a ona će tvoj trud bogato da nagradi.
SAS
Moderator
aktivni član
«
Odgovor #89 na:
09 Ožujka, 2016, 00:13:07 »
E da daj mi reci koji razmak sadnje u redu, izmedu redova i na kojoj dubini ?
Bit ce to sve rucni rad, osim sto bude prije toga kopacica pripremila teren za sadnju.
Inace sam kupio u vreci od 10kg pa nek se nade visak nije vazno, hocu sada imat bar svoj mladi krumpir samo da nemoram vise po ljeti kupovat preskupi mladi krumpir 2-3kg po 20kn !
Evidentirano
Str:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...