Pozdrav, slažem si uređaj za taloženje i hlađenje mošta.Nabavio sam si hladnjak od aparata za točenje piva koji če hladiti vodu, koja će cirkulirati unutar inox bačve. U pitanju je inox 400 l za sada. Spirala bude od inox cijevi, pa me zanima kakvu cijev uzeti.Vidim da su neki to več radili, kakve cijevi koristiti, i gdje ih mogu kupiti?Inače sam iz okolice Varaždina.
jedno čisto praktično pitanje....koliko klima pojačana na ful hladno može kontrolirat fermentaciju kad krene onak burno?To mi bude puno praktičnije za izvesti nego ove cijevi u mošt...a najpraktičnija bi mi bila ona mala prijenosna klima, samo odvod toplog zraka puknem u zračnik podruma i gotovoPodrum je 3x3m, visina standard, cca 1200 litara mošta bude ove godine u 3 inoxiceZnači bitno mi je samo onih prvih 2 tjedna vrenja, inače je solidan podrum kroz zimu i ljeto
Što se tiče nedoumice oko potrebnog rashladnog kapaciteta 3,5Kw je više nego dovoljno. Samo treba imati neki akumulator (boiler). jer kompresori imaju ograničen broj startova u sat vremena. Evo podataka jednog renomiranog proizvođača rashlade, Ovo je jednokružni mobilni.Pozz..