je lepo zglada, ali nema potrebe za bušenjem poklopca bačve. ja sam se isto zaj...
Jucer sam prvi put vidio kod frenda servisera za rashladne uredjaje,njegov sistem..Na postolje je pricvrstio kompresor od skrinje,a plocu sa isparivacem ono sto hladi stavi na inoxicu izvana,jednu,dvije,tri,ovisi o velicini bacve,stegne s inox trakama i omota bacvu pjenastom gumom za izolaciju.Stavi automatsku regulaciju ili moze i bez nje,onda ti pazis kak se temp.krece.Nema busenja bacve,poklopaca jer je sve izvana .Koliko to kosta ne znam.
Već pet dana šardone u inoxu i mix u drvu vriju na solidnih 16 oC. Hladim samo ventilatorom uz otvoren podrum po noći. Svega jednom poskoćila temp. na 17, stavio četitri smrznute boce, dalje ništa. Kvasci whitearome i CEG.Sve nekak idealno ove godine, odmah krenulo ( uz starter), vriju dva mošta, talozi, trop, ukomljene breskve i šljive.Imam dvije instalacije od rashodovanih škrinja, na tavanu. Da sam malo poduzetniji prek zime bi napravio dva fletna uređaja za hlađenje, ali ... bit će tridesetak kotlova rakije, gnojenje vinograda, sječa stotinjak trsova, izrada balkonske ograde, probijanje jednih vrata, posla u voćnjaku, čišćenje snijega ...i evo datuma rezidbe.