Neki stvarno pretjerivaju sa špricanjem i prihranama. Mogli bi se po tom pitanju ugledati na kolegu Ivana.
Možeš pretjerati sa špricanjem, može svatko reći tu na forumu da je špricao 5X,10X,15X,tak je svejedno,svaki si radi po svome,a i na osnovu vlastitog iskustva,zadnjih par godina si držim toleranciju,bez tuče i sličnih sranja,desetak kg lošeg na 2t,bez ovih brajdi kaj eksperimentiram
Može se dogoditi u manjoj količini vode, odnosno ako se sve miješa u jedno i u malo vode da reagiraju fosfor iz Hascona i Magnesiogreen ( piše na novim pakiranjima Magnesiogreena). Za tensiofil, ne znam, nisam nikad imao problema ni sa starim ni sa novim.
koje su sorte ranije?
S obzirom na trenutne vremenske uvjete i evidentnu sušu na većini vinogradarskih položaja u RH, smatram da nije potrebno provesti tretiranje botricidima! Berba za ranije sorte će krenuti oko 25.08, ovisno o položaju i kiselinama, koje će ovisno o sorti početi padati jako brzo, pa čak i neovisno o vremenu. Eventualna kiša više ne može pomoći za ranije sorte za punjene boba! Prosjek šećera se rapidno diže i nije više potrebno izvršavati nikakve zahvate zaštite vinove loze.Svi Vi koji ste se trošili Switche ili Choruse, kao i reklame prije poljoprivredne emisije nedjeljom, dali ste uzalud pare Ne postoje, ne postoje baš nikakvi prirodni uvjeti za razvoj sive plijesni, osim toga, krenut će vam berba, moguće i prije karence s obzirom na pad kiselina za ranije sorte
Slažem se s tobom apsolutno, ja sam još do neki dan računal da pošpricam sa Switch-em ili Teldor-om, pa sam odustal. Tu kod mene je barem 80% vinogradara obavilo to "ŠVICANJE" (tretiranje sa Switch-em, tu je pri meni to stručana terminologija), ja se bum kockal pa bumo vidli. Meni je to trošak od cca 500 kn (3500 čokota), pa me i to malo sputalo. Gorice za sada sve 5.