Molio bi pomoč ako je moguče,neznam što mi se desilo s vinom,cjelo proljeće pa sve do pred kraj sedmog mjeseca kako sam mjerio sumpor svaki put mi je pokazivalo 20g/po litri,dodam vinobran idem mjerit za par dana opet mi pokazuje 20.Nakon nekog vremena dodam vinobran ono opet 20 i tako nekoliko puta.Kad sam zadnje mjerio negdje u sedmom mjesecu najedanput je bilo 42.Buduči da mi je bilo malo slatkasto dodao sam askorbinsku kiselinu kupljenu u DM-u pod kraj sedmog mjeseca.Danas idem mjerit sumpor,nisam mogao vjerovati vlastitim očima,preko 140,idem mjerit još jedanput opet isto,pogledam na reagens rok mu je do 11.mjeseca.Askorbinsku sam i prijašnjih godina znao dodavati i bilo je sve ok tak da mi je teško povjerovati da je ona kriva.
Iskreno, ne znam. Zato sam i postavio ovdje pitanje, buduci da forum ima ogromno iskustvo, a jedan dio vas i zivi od vina, pa se mozda netko sreo sa ovakvom situacijom.Nije mi jasno kako je do toga moglo doci.Ponavljam, vino je na okus i miris skroz OK. Ovo se pojavilo nakon mjesec-dva u plasticnoj boci do vrha napunjenoj. Plasticnu bocu nikad ne sumporim, nego je samo dobro operem obicnom vodom 3-6 puta, ovisno od cega je bila boca.Ako nitko nema neku teoriju, mislim da mi nema druge nego vino na detaljnu analizu, a to kosta.