Hma kada na 2 metra puno gubim. Jel ima netko iskustva sa landinijem mistral ili nekim sličnim traktorom
Ovako iz Požege sam. Imam 0.5 hektara 4 god starog mladog pinota, 0.5 Hektara 9 god starog sivog pinota i 1 hektar starog nasada cca 30 god-graševina, sovinjona.Imam 21 god, a vinograde moj obitelj ima 30 god. Mogu rec da sam se skoro rodio u vin.Odlučio sam ove god da bi podigao oko 5-6 hektara novih nasada. Zasada sam kupio 3 hektara zemlje. u 3 komada jedna tabla je 1.3 hektara druga 1.5 hektara a treca 0.2 hektara. sve su na blagoj padini na jugo-istočnoj strani. Odlučio sam posaditi sivi pinot i zweigelt sve polak. Mislio sam saditi na 1.85*0.72. Kombinat mi uvjetuje 2m sirinu redova. dakle na tu povrsinu gubim 2300 cokota. Nabavio sam si traktor Landini Mistral 55.Dakle sta vi mislite o širini?
Kombinat mi uvjetuje zato sto sam njihov koperant i pravim ugovor na 10 godina. A inace po lucnju na trsu ostavljam 6-8pupova na sivome pinotu. Očekujem prinose od oko 15 tona po hektaru uz slador od 80oeksla
Da prodajem imam ugovorenu cjenu od 4.5 kn to mi je minimum a može ići do 6 kn. zavisi o sladoru.Daj da vas pitam dali bi tu kod mene uspjevao plavac?? onak teoretski i kako bi to bilo?zemljište mi je na 385 metara nadmorske visine i južna je strana.E da, a sto se tiče traktoriste....taj sam heheheh
Quote from: soundofsilence on 08 Listopada, 2007, 16:57:32Da prodajem imam ugovorenu cjenu od 4.5kn to mi je minimum a može ići do 6kn.zavisi o sladoru.Daj da vas pitam dali bi tu kod mene uspjevao plavac??onak teoretski i kako bi to bilo?zemljište mi je na 385metara nadmorske visine i južna je strana.E da a sto se tiče traktoriste....taj sam hehehehZaboravi plavac!Sivi pinot ili rulender je sorta koja nakuplja u kontinentalnoj HR najviše šećera, daleko iznad 100 OE. Posebno na dobrom položaju.Malo si promisli, u dobroj godini može nakupiti i oko 25% sladora, a to ti se računa po jedinici pošto prodaješ grožđe!
Da prodajem imam ugovorenu cjenu od 4.5kn to mi je minimum a može ići do 6kn.zavisi o sladoru.Daj da vas pitam dali bi tu kod mene uspjevao plavac??onak teoretski i kako bi to bilo?zemljište mi je na 385metara nadmorske visine i južna je strana.E da a sto se tiče traktoriste....taj sam heheheh
Najdi ti meni kupca za nagodinu za 8 tona sivoga pinota. Garantiram da nece biti ispod 95 oeksla. Meni dosta 6 kn a ti sto uhvatiš nek ti bude. hhehehehe
Nego što se još trazi?