VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
07 Lipnja, 2026, 20:35:14

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Radovi u vinogradu
| | |-+  Sadnja vinograda, sadni materijal, načini sadnje, armatura i žica u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 110 Dolje Ispis
Autor Tema: Sadnja vinograda, sadni materijal, načini sadnje, armatura i žica u vinogradu  (Posjeta: 720230 puta)
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #165 na: 06 Listopada, 2007, 02:09:47 »

70 cm min. nek bude razlika između širine traktora i širine redova.. također paziti da priključci ne budu širi od traktora, tu mislim na ukupnu širinu, atomizer obavezno vučeni..
pozdrav ;)
Evidentirano
soundofsilence
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #166 na: 06 Listopada, 2007, 18:14:56 »

Hma kada na 2 metra puno gubim. Jel ima netko iskustva sa landinijem mistral ili nekim sličnim traktorom
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #167 na: 07 Listopada, 2007, 23:40:37 »

Hma kada na 2 metra puno gubim. Jel ima netko iskustva sa landinijem mistral ili nekim sličnim traktorom

sta puno gubis, cega? daj ti nama prvo pojasni koliko imas zemlje, gdje, koliko imas iskustva s vinogradarstvom, traktorom, sadnjom, sortama.. i na kraju krajeva, sta zelis dobiti? jer kada kazes da na 2 m puno gubis onda pretpostavljam da ti je to presiroko i da kanis posaditi 10000 trsova na hektar a nemas bas previse iskustva.. ???
Evidentirano

soundofsilence
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #168 na: 08 Listopada, 2007, 09:18:34 »

Ovako iz Požege sam. Imam 0.5 hektara 4 god starog mladog pinota, 0.5 Hektara 9 god starog sivog pinota i 1 hektar starog nasada cca 30 god-graševina, sovinjona.
Imam 21 god, a vinograde moj obitelj ima 30 god. Mogu rec da sam se skoro rodio u vin.
Odlučio sam ove god da bi podigao oko 5-6 hektara novih nasada. Zasada sam kupio 3 hektara zemlje. u 3 komada jedna tabla je 1.3 hektara druga 1.5 hektara a treca 0.2 hektara. sve su na blagoj padini na jugo-istočnoj strani. Odlučio sam posaditi sivi pinot i zweigelt sve polak. Mislio  sam saditi na 1.85*0.72. Kombinat mi uvjetuje 2m sirinu redova. dakle na tu povrsinu gubim 2300 cokota. Nabavio sam si traktor Landini Mistral 55.
Dakle sta vi mislite o širini?
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #169 na: 08 Listopada, 2007, 14:52:59 »

Ovako iz Požege sam. Imam 0.5 hektara 4 god starog mladog pinota, 0.5 Hektara 9 god starog sivog pinota i 1 hektar starog nasada cca 30 god-graševina, sovinjona.
Imam 21 god, a vinograde moj obitelj ima 30 god. Mogu rec da sam se skoro rodio u vin.
Odlučio sam ove god da bi podigao oko 5-6 hektara novih nasada. Zasada sam kupio 3 hektara zemlje. u 3 komada jedna tabla je 1.3 hektara druga 1.5 hektara a treca 0.2 hektara. sve su na blagoj padini na jugo-istočnoj strani. Odlučio sam posaditi sivi pinot i zweigelt sve polak. Mislio  sam saditi na 1.85*0.72. Kombinat mi uvjetuje 2m sirinu redova. dakle na tu povrsinu gubim 2300 cokota. Nabavio sam si traktor Landini Mistral 55.
Dakle sta vi mislite o širini?

ne razumijem zasto ti kombinat uvjetuje sirinu od 2 m? kakve sad veze ima kombinat s tvojom sadnjom vinograda..? mislim da takav traktor imaju na institutu u Porecu i jos nekoliko istarskih vinogradara ali osobnih iskustava nemam. takoder mi nije jasno zasto bas razmak od trsa do trsa 72 cm?? taj razmak ti jos i moze proci kod pinota i slabije bujnih sorata i podloga i to ako rezes na 10-12 pupova, tj. jednokraki guyot ali kod zweigelta koji je bujniji i jaci rastom i prinosom tesko da ce ti proci tako mali razmak, dakle moras tocno znati kako ces rezati i obradivati vinograd jer ovo je dosta uski razmak i ispada da ti stane 7500 trsova na hektar. imat ces problema sa obradom pogotovo ako imas bocni pad, dakle moras imati savrsenu pripremljenu zemlju a bogme i vrlo dobrog traktorista. 8)
Evidentirano

soundofsilence
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #170 na: 08 Listopada, 2007, 15:34:04 »

Kombinat mi uvjetuje zato sto sam njihov koperant i pravim ugovor na 10 godina. A inace po lucnju na trsu ostavljam 6-8 pupova na sivome pinotu. Očekujem prinose od oko 15 tona po hektaru uz slador od 80 oeksla.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #171 na: 08 Listopada, 2007, 15:45:26 »

Kombinat mi uvjetuje zato sto sam njihov koperant i pravim ugovor na 10 godina. A inace po lucnju na trsu ostavljam 6-8pupova na sivome pinotu. Očekujem prinose od oko 15 tona po hektaru uz slador od 80oeksla

aha, znaci samo proizvodis grozde za kombinat, pretpostavljam Kutjevo. hm, previsoki prinosi, premali seceri za jedan sivi pinot.. ali to je tako kada prodajes grozde.
Evidentirano

soundofsilence
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #172 na: 08 Listopada, 2007, 16:57:32 »

Da prodajem imam ugovorenu cjenu od 4.5 kn to mi je minimum a može ići do 6 kn. zavisi o sladoru.
Daj da vas pitam dali bi tu kod mene uspjevao plavac?? onak teoretski i kako bi to bilo?
zemljište mi je na 385 metara nadmorske visine i južna je strana.
E da, a sto se tiče traktoriste....taj  sam heheheh
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #173 na: 08 Listopada, 2007, 19:06:12 »

Da prodajem imam ugovorenu cjenu od 4.5 kn to mi je minimum a može ići do 6 kn. zavisi o sladoru.
Daj da vas pitam dali bi tu kod mene uspjevao plavac?? onak teoretski i kako bi to bilo?
zemljište mi je na 385 metara nadmorske visine i južna je strana.
E da, a sto se tiče traktoriste....taj  sam heheheh

Zaboravi plavac!
Sivi pinot ili rulender je sorta koja nakuplja u kontinentalnoj HR najviše šećera, daleko iznad 100 OE. Posebno na dobrom položaju.
Malo si promisli, u dobroj godini može nakupiti i oko 25% sladora, a to ti se računa po jedinici pošto prodaješ grožđe!
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #174 na: 08 Listopada, 2007, 19:58:51 »

Da prodajem imam ugovorenu cjenu od 4.5kn to mi je minimum a može ići do 6kn.zavisi o sladoru.
Daj da vas pitam dali bi tu kod mene uspjevao plavac??onak teoretski i kako bi to bilo?
zemljište mi je na 385metara nadmorske visine i južna je strana.
E da a sto se tiče traktoriste....taj  sam heheheh
Zaboravi plavac!
Sivi pinot ili rulender je sorta koja nakuplja u kontinentalnoj HR najviše šećera, daleko iznad 100 OE. Posebno na dobrom položaju.
Malo si promisli, u dobroj godini može nakupiti i oko 25% sladora, a to ti se računa po jedinici pošto prodaješ grožđe!

ogromna je steta prodavat grozde, pogotovo vrhunski sivi pinot sa preko 100 Oe, stari moj ja ga ne bi dao ni za 10 kn!! a kamoli kombinatu za 4-5 kn..
Evidentirano

soundofsilence
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #175 na: 09 Listopada, 2007, 16:57:24 »

Najdi ti meni kupca za nagodinu za 8 tona sivoga pinota. Garantiram da nece biti ispod 95 oeksla. Meni dosta 6 kn a ti sto uhvatiš nek ti bude. hhehehehe
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #176 na: 09 Listopada, 2007, 20:34:30 »

Najdi ti meni kupca za nagodinu za 8 tona sivoga pinota. Garantiram da nece biti ispod 95 oeksla. Meni dosta 6 kn a ti sto uhvatiš nek ti bude. hhehehehe

nije sve u seceru stari moj.. ::)
Evidentirano

soundofsilence
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #177 na: 10 Listopada, 2007, 08:02:07 »

Nego što se još trazi?
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #178 na: 10 Listopada, 2007, 11:09:54 »

Nego što se još trazi?

vino sadrzi preko 1000 spojeva i tvari, secer je samo jedan od njih, dakle ovih preostalih 999.. ;D
Evidentirano

soundofsilence
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #179 na: 10 Listopada, 2007, 15:20:50 »

JOOOOj devid picajzle.... sada me ubijas u pojam i koliko ja znam da ima 1.214 raznih tvari.. zar nije tako.  ???
E a odakle si ti? Koliko imas vin i koje sorte?
Evidentirano
 Str: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 110 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!