Kada ti više ne bude šanse za mraz.
Kad ove godine počinjemo sa sadnjom u SZ krajevima?
pozdrav svima, evo jedno pitanje i od mene. Koju sortu bi bilo dobro kombinirati sa sivim pinotom da se dobije dobra kapljica. hvala!
Mraza more biti i u travnju.
Literatura veli od 15. ožujka do 30. travnja. To bi za SZ krajeve bilo kak se ono veli "po PS-u". Ja mislim da nebudeš fulal ni ove godine ak se toga držiš. Pozdrav !
"Ampelografski atlas", knjiga neprocjenjive vrijednosti za Hrvatsku, ali također značajna u međunarodnim razmjerima. Zbirka svih poznatih sorata vinove loze na našim prostorima, obogaćena umjetničkim ilustracijama svake sorte, lista i grozda, nastavak je periodičkih izdanja Ampelografski atlas I i II dio autora Zdenka Turkovića. Ovi atlasi su izdani 1953. i 1960.g. a sadržavali su po 30 sorata svaki. Ovom najnovijem izdanju, prof. Mirošević je dodao još 30 sorata, što čini ukupno 90. Atlas je već postao obvezatna literatura na gotovo svim Evropskim fakultetima na kojima se predaje ampelografija.Probaj si posuditi to negdje u knjižnici i pogledaj. Cijena atlasa je oko 800 kn u knjižari.Ako te zanimaju autohtone sorte. Od novijih sorata, možeš saditi sve koje su preporučene za kontinentalni dio RH.