Lijep pozdrav svima!Poslije 15. travnja kanim izvršiti sadnju 500 trsova (50% rajnski rizling i 50% graševina podloga SO4 - 'Lozni cijepovi Kutjevo').Pošto do sad nisam imao iskustva sa sadnjom trsova, raspitivao sam se okolo i najblaže rečeno dobi sam hrpetinu proturiječnih savjeta vezano uz gnojidbu prilikom sadnje.Veći dio ljudi koje sam tražio za savjet mi preporuča sadnju na sljedeči način:-zreli kravski gnoj(nabavio ga), sipka zemlja te formiram humak-trs i još sipke zemlje (ugaziti)-još kravskog gnoja i zatrpatiNaravno, u obje opcije moram dobro zalijati.Druga opcija se strogo protivi uporabi bilo kakvog gnoja (u ovom slučaju kravskog, naravno zrelog).Molim Vas za vaše mišljenje o tome i argumente koji ga podržavaju.Unaprijed zahvaljujem!
Koliko stavljaš tog konjskog peleta po trsu i kada?
zanima me da li netko sadi vinograd sad u jesen?
ja sam loše prošao sa sadnicama iz Rasadnika ®ižek, gdje mi se od 500 kom graševine nije primilo oko 250, isto je velika suša bila, i od 500 chardonnay-a , 200 nije primilo, svaka čast njima, ali hvala nebih više......
I ja sam se tamo opekao. Meni je postotak neprimitka bio još veći. Doduše manja količina, ali bolje da sam potrošio te novce za nešto drugo. Nema me tamo više u ovom životu.
čujem danas da je ministarstvu poljoprivrede proračun srezan, poticaji za sadnju nasada vinograda neki veći su već dobili a drugi su dobili rješenja ministarstva da neće dobiti poticaje..imate li tko kakvih sličnih spoznaja u vezi toga?
onda ok!bum na proljece skoknul do njega po materijal to mi je 25 km.na podforumu sorte sam bio sa đuracom on je od tam pa je obecal da bu nabavil tel.broj no sad ga vec duze vrijeme nema na forumu,valjda bu se javil do proljeca.zahvaljujem na informaciji.