Vidim da će i mene mučiti problem žice U subotu sam kupio 25kg obične pocinčane žice 1,8mm jer mi nešto fali u starom vinogradu platio sam 332kn neznam jeli to normalna cijena samo znam da su te profesionalne žice dosta skuplje.Što se tiče kolčića ovaj sam vikend napravio još 800 kom s jednom pilom,tako da sam sada na pola puta .Zanima me dali bi ih trebalo u nešto umakati radi duže trajnosti ?
Zaboravih pogledati ranije postove.Defionitivno ću ih umakati u modru galicu više zbog toga da nebi nakupljalo različite štetnike nego trajnosti .Ostavio sam ih 1,5m dužine tako da ih se može par puta naoštriti.
Po tom pitanju svuda ista priča.Ako kupiš zemljište izvan svoje županije, kao da si u drugoj državi. Ovo što si spomenuo zasigurno važi i za Zagreb (u slučaju Zagreba, ako si "veliki" vinogradar, preko 2 hektara, možeš saditi i izvan županije) i Zagrebačku županiju i za Koprivničko-križevačku, a vrijedi i za kojekakve gradske poticaje (npr. Zelina također traži da ste i vinograd i ti na njenom teritoriju).