..kupit ću još jedan kupaonski ventilator i spojit ga na istu timer utičnicu ali ću ga kontra okrenut da mi vuče zrak kroz 10 metara drenažne cijevi zakopane u zemlju na 2 m dubine i da mi puše hladan noćni zrak po inox bačvama za vrijeme dok mošt vrijeVentilatori su nekih 10 wata
Naravno da bi. Nadji si majstora koji radi s inoxom neka ti napravi prirubnicu za gornju pipu i to je to. Nije to neki posao...
... a bi li se tih 10 m drenažne cijevi moglo smotat u zamrzivač ( imam jedan viška), ugradit takav ventilator u stijenku škrinje, probit otvor i na njega spojit cijev s ohlađenim zrakom?... ili... je li moguće na takav zamrzivač spojiti neku instalaciju, žice, cijevi, sonde, za hlađenje inoxa? O freezerima ne znam baš ništa, pa pitam !Snaga je 150 W tako da to nije neki trošak ako i non stop radi.
Ispravak netočnog navoda:Kupiš si pipu sa mufom,izbušiš adekvantnu rupu,navrneš pipu u muf,priheftaš muf,odvrneš pipu iz mufa,zavariš do kraja muf,namotaš teflon i to je to.Nije baš najjednostavnije,ali ako nađeš dobrog majstora sve prođe dobro.Cijena pipe je oko 120kn i po meni ti je potrebna ako je se radi o bačvi od 400l na više.
Imam istu takvu evo iza ledja . radi besprijekorno 3 godine . prostor mi je 50 kvadrata i hladi sasvim dobro . kad bi radila cijeli dan bili bi ko pingvini .Drzimo temperaturu oko 22-24 c i sasvim normalno ulazimo i izlazimo van . Spojena na dimljak od peci .
Ja takvu imam u podrumu. Ove godine smo je ocistili, zamijenili kondenzator trenutna temperatura u podrumu je 11C, s tim da nije narikatno da hladi na max. Odlicna klima.
koji vrag je muf?
A koliko kv?