ovaj prokleti bumbar mi radi velike stete na plodovima tresanja, sve sam provao sta znam nikako da ga se rjesim, pitam okolo agronome nema niko pojma, ali vidim da u nekih ljudi na tresnjama nema istih ali nitko nece da kaze s cim da ga potjeram.dali itko zna s cim i kako da ga se rjesim.hvalaevo ga ,o njemu je rjec
Pozdrav,Imam 3god stari vocnjak, svega po malo. Proslu jesen sam crvenim uljem prskao i ovo proljece prije cvatnje bakrenim preparatima. I to je bilo sve sto se tice tretiranja. Prvo mi je mraz sve pofurio, onda su usi krenule u akciju tako da sada nemam nikakvog ploda i sve lisce je sfrkano, a mrava ko u prici. Pitanje: ako sada nicime ne spricam vec samo cekam da padne lisce i prije zime poprskam s crvenim uljem, da li je to dovoljno ili ipak moram necime tretirati da se sce oporavi prije jeseni? Hvala!
Imao sam na ajdared jabukama jak napad lisnih uši. Špricao s boxerom - slab rezultat. Sada vidim na mladim izbojima velike nakupine, onako vunaste, kao vata, pune jaja. Kad zdrobim djeluje smeđe crvenkasto. Je li to krvava uš ? Na jabukama je još lišće. Bi li koristilo sad špricati s nečim? Ili da čekam da lišće padne ili kraj zime?