Ja sam također danas našao pepelnicu na samo dva grozda rajnskog,što ne znači da je nema više jer nisam detaljno pregledao vinograd,samo svaki drugi red.A špricao sam u srijedu sa signumom+polyram.Moljac mi je lijepo prorijedio rajnski.
Reldan je odlično sredstvo, ali ima problema kod miksanja, posebno sa sredstvima za peronosporu.No, ako razdjelite prskanje, nije problem - Lino, Reldan, Rely
Molim odgovor na sljedeće: Zadnje špricanje mi je bilo forum star+collis. Imam doma: ridomil gold 68, rubigan + chromosul, kidan. Mislim da se to sve može mješati skupa, ali bi stavil i nekaj za moljca, a da nije sintetski, jer sam sa sintetskima išel 3 puta do sad. Vujec ima chromgor 40, ali na onoj deklaraciji ne piše ništ za primjenu u vinogradu. Jer smijem u gore navedenu kombinaciju dodati i chromgor, ako da u kojoj koncentraciji ? Ako ne može chromgor, jel bu dobar runner ? Zahvaljujem.
Pyrinex je insekticid koji se ne upotrebljava baš u vinogradarstvu. Prejak je to preparat,pogotovo za grožđane moljce.To vam dođe kao da batom tučete mrava. Vidim da voliš s njim prskati iako ti je preporučeno već da nije za lozu.Ako nemaš gusjenica runner je bolji izbor.