ja sam isprskao lozu sa crvenim uljem.dali sad da prskam sa bakrom kad krene vunasti pup.
Broj prskanja ne može biti jednak za svakoga,kod mene je to 12,kod piroa 10,kod braneka 7,ivana 4, a u gabre možda i manje. Svi radimo dobro ako prskamo onda kada je potrebno a to moramo sami procijeniti svaki za sebe. Nemojte molim vas misliti ako kod vas nije potrebno prskati da nije potrebno ni u drugih.
. A u odnosu na prošlu godinu neću šparati sa botricidom pred zatvaranje grozda, ide switch umjesto onog jeftinog botrycida (tak se i zove preparat)
U srijedu je stari poprskao vinograd u mirovanju...Išao je sa bakrom + sumpor(Bordoška juha+sumpor) , i to u 3 puta večoj dozi nego za normalno prskanje ... Sljedeče prskanje će biti u vunastom pupu, prskat će sa crvenim uljem...Ja se ne kužim u prskanja tak da neznam dali je to dobar odabir ili nije? Ove godine to malo pozornije pratim pa se nadam daču i nešto naučiti...
Piatnje za Razora,Malo sam pročitao ovdje na forumu o prskanju i zaštiti i skužio da je stari bezveze prskao sa sumporom u fazi mirovanja vinove loze?Bordoška juha je ok odabir u fazi mirovanja , a crveno ulje je dobar odabir u fazi vunastog pupa... Dali sam u pravu??