odgovor na dio pitanja; lišće u zoni grožđa skidati ćim kasnije, zbog mogucih ožegotina(naravo ak se nastave visoke temperature).
lisce ne skidati uopce i po mogucnosti brati kasnije ali u optimumu kiselina.
Ako bude dobra i sunčana godina najviše pažnje treba posvetiti kiselinama. Naučio iz prakse u prošloj godini...Što se tiče skidanja lišča kod mene je malo skinuto u zoni grožđa, ali samo toliko da se moglo obaviti prskanje sa Switchem prije zatvaranja grozdova. Teško je znati kakvo će vrijeme biti u devetom mjesecu, a on je za nas u Zagorju jako bitano za dozrijevanje...
sluzbene analize sa zavoda kazu da mi skrlet ima 7,1 g i 13,5% alkohola, bran je 9. i 11.9., pinot crni ima 13,4% i 5,9 g, bran je 7. i 8.9., zweigelt ima 13,5% i 7,0 g a bran je 1.10., ne moze bolje!
ovo očito nisu vremenske nepogode ...osim optimalnih kiselina sviđaju mi se i postoci alkohola!...volio bih to probati
ehej,Zagorci..kak ste prošli.Mene promašilo za dlaku,al se pucalo da je bilo milina za slušat..a tek taj huk iz daljina..za smrznut se.Pala na dvorište dva zrna veličine graha i to je bilo sve ..na sreću!