VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
07 Lipnja, 2026, 21:37:38

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Izložbe i ocjenjivanje vina
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 101 Dolje Ispis
Autor Tema: Izložbe i ocjenjivanje vina  (Posjeta: 791819 puta)
SINKE
Novigrad Podravski 46.070835,16.941015
aktivni član

MOČILE(KC) 46.176317,16.784009

Email
« Odgovor #615 na: 23 Siječnja, 2011, 12:57:12 »

ima tu svega mladog i starog ;)
Evidentirano

bolje umrijet od litre nego od kapi!!!
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #616 na: 23 Siječnja, 2011, 14:23:00 »

Mislim da neki ne čitaju ili se preve ...   koliko ja vidi piše izložba MLADIH vina.
Trebalo bi sva vina koja nisu mlada odbaciti ili ne ocjenit.

Bas me zanima kakvi bi to predikati iz 2010. bili da su vec u prvom mjesecu spremni za izlozbe i trziste..  ::)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #617 na: 01 Ožujka, 2011, 02:37:02 »

vidim da nitko jos nije zapoceo komentirati (pitanje je uopce koliko je kolega forumasa i bilo prisutno) netom odrzani Zagreb wine & gourmet festival koji se ove godine odrzao u MSU (nazalost) za razliku od prijasnjih godina kada je bio u MUO-u.

vec sam spomenuo odrzavanje u novom prostoru MSU-a koji je bio nakrcat stolovima, vinima i ljudima da se doslovce nije moglo prolaziti! uzas od organizacije i rasporeda, zivi kaos! a cijena ulaznije je poskupila 50 kn (sa 100 na 150, plus jos 50 kn za casu koja se poslije moze vratiti) a i u razgovoru sa izlagacima sam saznao da je poskupila i cijena stola (1 m stola 4000 kn, ne znam koliko je prije bilo).

kao sto je to inace kod mene obicaj na takvim festivalima, ja nejdem od standa do standa i kusam sve (ili skoro sve) vec posebnija vina i ona koja su mi po nekoj proizvodackoj filozofiji bliska tako da nisam probao dobar dio toga ali kao sto sam vec rekao, meni nema smisla ici okolo i kusati vina koja sutradan mogu kupiti u lokalnom konzumu za 50ak kuna.. zanima me nesto bolje i drugacije pa evo mojih dojmova kusanih vina i izlagaca.

antunovic - mladi kolega sa faxa u porecu, iznenadujuce dobra crna vina, pogotovo najskuplje njegovo vino (80 kn mpc u vrutku!) a to je plavac mali postup dozrijevan u rabljenom i vecem drvu, vrhunsko, suho i zbilja je odlicno! ima sve sta treba imati dobar plavac, dubinu, boju, divlji karakter, tanine koji ce jos smeksati.. jako dobro vino, narocito za tu cijenu, mozda i best buy sajma! dobar je i obican plavac (40 kn mpc u vrutku) ali ovaj je spica.

boskinac - gegic 09, ok vino, nista posebno, autohtona sorta paga, nisam nikad prije pio pa ne mogu usporediti sa nicime ali korektno vino, vuce po aromatskom profilu na malvaziju ili je barem tako vinificiran.. grand cuvee bijeli 09 je kupaza chardonnay, gegica i sauvignona (nikad nisam shvatio zasto saditi sauvignon u takvim izrazito toplim mjestima kao sto je pag, istra ili cak dalmacija..), mnogo kompleksnije i viseslojnije vino od prvog sto je i normalno, dosta alkoholno, osjetilo se i drvo, sve u svemu ok kupaza. za kraj, crna kupaza merlota i caberneta, jedna od najboljih kupaza sajma, izvrsno vino iako jos dosta mlado i mislim da moze vrlo dobro stariti jer ima odlicne alkohole koji se ne osjete toliko i vrhunske tanine koji su sad vec dosta zreli i mekani makar jos uvijek dosta skupljaju i oblazu usta. jako, jako dobro vino koje bi trebalo biti jos bolje!

clai - obozavam njegova vina pa sam mozda nerealan ali jos nisam cuo covjeka kojemu claijeva vina nisu dobra.. malvazija sv.jakov 09, izvrsno, toplo, mekano, uljno, bogato, zrelo.. cisti uzitak za piti i dobar odmak od klasicnih inox malvazija. ottocento bijeli 09, kupaza sauvignona, sivog pinota, malvazije i malo chardonnaya je jos bogatije vino, svaka sorta mu daje novu dimenziju, pomalo je trpko zbog tanina jer je macerirano i dozrijevalo u velikim drvenim bacvama, vino je posebno i originalno, vrlo lako se pije iako ima preko 14% alkohola i to je jos jedan dokaz prirodnih vina kod kojih alkohol ne strsi i ne pece, po meni mozda i najbolja bijela kupaza sajma. ottocento crni 08 je kupaza terana, merlota i caberneta, takoder izvrsno vino, kompaktno, duboko, vec sada mekanih tanina ali napravljeno je da traje, takoder spica od crnih kupaza.

kalazic - probao sam njegov chardonnay barrique koji je mrvicu bolji od ostalih bijelih vina (vjerojatno stoga sto chardonnay opcenito bolje podnosi vise alkohole od npr. sauvignona..) ali opet alkohol unistava usta i grlo (a i glavu) jer ga ima preko mislim 16%..!? fali mu kiseline i preumorno mi djeluje u ustima, fali mu zivosti i zanimljivost.. ista stvar je i sa crnim pinotom koji takoder nepitko alkoholan i dosta pece u ustima i arome su totalno netipicne za crni pinot, vino nema veze sa ovom delikatnom sortom.

korak - rizling tak-tak, pio sam i boljih od koraka ali ovaj mi je relativno bezvezan i nekak mi je previse tehnicki ispeglan, i u casi i na nosu i u ustima.. nije to pravi rizling iako ima one specificne plemenite arome ali ostalo gotovo nista. sivi pinot po meni los, ima nesto sortnog mirisa ali opet preiztehniciran, kao da je previse petljano po svim vinima.. chardonnay sur lie los, tanak, jednodimenzionalan, ima nesto aroma barika i sorte ali neharmonicno dosta. crni pinot 08 takoder jako slab, znam da je bila losa godina ali vino nije ok. crni pinot 07 iz magnuma nesto malo bolji ali nekak sam dobio dojam da je prebrzo vino palo, kao da je proslo jer takve su mu bile arome, dosta cudne, starikave i prezrele, skoro kao gnjile.. korak me iskreno razocarao, narocito s obzirom na njegovu politiku visokih cijena koje mu po mojem sudu ne zasluzuje niti jedno kusano vino.

krauthaker - probao sam crni pinot 08 jer me nista drugo nije zanimalo i dobar je, meni bolji od korakovog, tamniji, gusci, ozbiljniji i uzitniji, mozda njegov najbolji nakon 02 i 03 berbe.

plenkovic - posip totalno cudan, nema veze sa sortom, kao da pijem neku losu malvaziju, preumjetan miris. zlatan plavac barrique ok, klasika, nista posebno, dobar plavac standardne plenkovic kvalitete i prepoznatljivosti. grand cru 07 slicno kao i prethodno vino, malo jaci miris i bogatije sastojcima ali nekak mu fali one divljine koju ima sorta, mozda ima i vranca unutra.. ::) ;D

saints hills - nevina, kupaza chardonnaya i malvazije dozrijevana u bariku 6 mjeseci, polubezvezno, obicno, osjete se sorte ali daleko je to jos od vrhunskog i posebnog vina kakvim se prezentira.

meneghetti - ugodno iznenadenje, sva vina su jako dobra, bijelo 09 kupaza chardonnaya i bijelog pinota, fino vino, skladno, plemenito, zivo, osjeti se jos drvo i kvasci ali je dobro ukomponirano, bit ce jos samo bolje, malo obicno zbog sorti slicnog profila ali meni se svida. bijelo 08 kupaza chardonnaya i sivog pinota, jos bolje, osjeti se posebnost i kompleksnost koju je dao sivi pinot, malo drugacije, zrelije i mekse, bolje ukomponirano drvo, bit ce jos bolje. crno 08 klasicna bordoska kupaza (merlot, caberneta sauvignon i franc), dosta dobro, profinjeno, iako jako mlado, dosta po drvu i zeleni tanini ali ima potencijala. crno 06 ista stvar druga godina, zrelije, mozda cak i previse, dobre tercijarne arome, malo cudni tanini i utjecaj drva koji me opet podsjeca na note trulezi ali ok vino.. opcenito dosta dobra vina.

sember - bijeli pjenusac ok, malo mi je tup bio, kao da mu fali kiseline i svjezine ali mi se svidio okus makar ima jos dosta po kvascima, vise je vino nego pjenusac. pjenusac rose od crnog pinota jako dobar, ziv, svjez, lijepe boje, izrazito osvjezavajuc i pitak, osjeti se mekoca crnog pinota. rizling ok, pun, dosta bogat, dobre arome rizlinga ali meni fali malo kiseline jer kaze zdenko da ima 2-3 grama secera pa mi je malo tup, nije svjez i ziv kakav bi rizling trebao biti (barem su takvi oni pravi koji dolaze sa sjevera europe, tj. iz austrije i njemacke). chardonnay polusuh sto mi se opet nije svidjelo ali ok vino, lijepe klasicne arome sorte i punoce. muskatni chardonnay polusuh, njemu naravno pase malo secera i to je ok, zensko vino, mirisno i pitko, meni opet fali kiseline jer mi je prebljutavo u ustima. crni pinot 07, najbolji crni pinot sajma! odlicna boja, meki ali prisutni tanini od grozda ne od drva, odlican miris, iskren, sortni, kompaktan ali profinjen, okus zacudujuce pun, bogat i harmonican, dobre kiseline i zivost. fali mozda ta nota terroira i posebnosti koja diferencira dobar pinot od odlicnog ali svejedno po meni mozda najbolji hrvatski crni pinot!

abbona - italija, pijemont, 3 izvrsna crnjaka! prvi klasican bazni, sorte picolit i barbera, ne mogu reci jednostavniji jer je vino bogato, tanicno i duboko ali recimo da je obicnije od ostalih, mlade i manje perspektivno ali dobro. drugo cista barbera, ozbiljnije, tamno, gusto, viseslojno, izvrsni tanini, bit ce samo bolje. trece vino cisti nebbiolo, tj. barolo iz 06, strasno vino, kompleksno, mirisi na rum i grozdice, kao miks dobrog crnog vina i konjaka, sjajno vino koje je tek izaslo na trziste i prakticki moze dozrijevati desetljecima, za mene najbolje crno vino sajma!

vivat - predstavio jako malo vina, tj. premalo. mount nelson sauvignon 09, novi zeland, tipican novosvjetski sauvignon boje i gustoce obicne vode, cak nije prejak/prezelen na miris vec je malo zreliji sto mogu pripisati iznimno vrucoj godini i meni je to ok. okus jako dobar, ziv, suh, izrazito mineralan i slan sa osvjezavajucim kiselinama. druga vinarija je bila tenuta di biserno iz italije od antinorija, sva 3 vina klasicne bordoske kupaze osim mislim zadnjeg u kojem ima nesto i domacih sorti.. korektna crna vina u rasponu cijena od 200 do 900 kn (taj je lik reko) ali ja nisam vidio neke velike drasticne razlike medu njima.. dosta tehnicka vina, ispolirana, izglancana, klasicno crno vino sa aromama barika ali meni nista posebno, nezanimljiva i dosadna, za mene definitivno precjenjena.

batic - uvijek moj favorit sa posebnim vinima i posebnom energijom i filozofijom.. bonisimus cuvee kupaza 6-7 bijelih sorti, jako dobro vino, kompleksno i specificno, odlicne kiseline i zivost, dobar potencijal starenja. zaria 07, originalno i posebno vino, dugo macerirano u drvenim badnjevima, spontano vrenje, 6-7 sorti iz starog vinograda polubiodinamickog uzgoja.. malo maglusasto, gusto, bakreno narancasto, arome zrelog voca, okus mineralan, harmonican, slan, ziv i iskren, dugo traje. ekvivalent velikom belom od movie samo je svako posebno na svoj nacin, meni se mozda cak ovo vise svida. treba mu vremena u casi, bio je prehladan ali se nevjerojatno razvija, strasno vino. rosso 05 je crno vino radeno u samo posebno dobrim godinama i mislim da je ovo tek treca berba u zadnjih 15 godina.. takoder veliko vino sa potencijalom da bude jos vece i jos bolje. klasicna bordoska kupaza sa specificnim baticevim stihom, po kvaliteti rame uz rame claijevom ottocentu, mozda ipak malo bolje i kompleksnije na racun godina i razvijenosti, izvrsno vino.

mlecnik - slovenija, polubiodinamicki uzgoj ali iskreno najlosija kusana vina. ne toliko losa koliko doslovce pokvarena kao prvo kusano a to je chardonnay. ja volim relativno oksidirana vina i vina proizvedena takvim metodama, duzim maceracijama, itd. ali ovo je bilo previse cak i za mene. oksidirano, tesko, umorno, staro.. ima neki plemeniti stih, prirodnost i specificnost u pozadini ali gotovo nepitko. ne znam je li namjerno takvo ali po meni nije dobro. malo je bolja stvar bila sa rebulom ali opet slicni problemi iako ne tako jako izrazeni, definitivno posebna vina koja nisu za svakoga a niti za piti solo. melort je jos bio i najbolji makar su i njega dosta nacele hlapive kiseline ali opcenito zanimljivo i kompleksno vino. iskreno, ocekivo sam vise ali opet to su vina koja se otvaraju i piju doslovce satima pa bi ih trebalo kusati opet ali ne na brzinu.. ja sigurno budem.

edi simcic - nakon 2 probana (i ispljuvana) vina otisao sam dalje, nisam imao hrabrosti dalje istrazivati.. chardonnay i sivi pinot koji nemaju nikakve veze sa sortama, tehnikom proizvodnje i podnebljem. uzasni, bljutavo slatkasti mirisi u kombinaciji sa losim drvom, okusi jos gori, totalno razocaranje.

marjan simcic - rebula ok, iskrena, cvrsta, ozbiljna ali jednostavna, chardonnay i sivi pinot takoder, jako dobra vina iz bazne linije, sortna, karakterna, dobrih kiselina i sklada, zrelih aroma i okusa. sauvignon selekcija jako dobro vino, taman zrelo, nema prenaglasene zelene arome sto mi se svida, vise je zreliji i ozbiljniji tip, dobro tijelo i kiseline, suho, zivo i mineralno, sigurno jedan od boljih sauvignona koji se moze nabaviti kod nas. teodor bijelo, nikad mi to vino nije leglo iako bi trebala biti spica jer je kupaza, previse mi strsi ta losa aroma slovenskog drva i nekak mi je vino neharmonicno, mozda mu fali vremena u boci, minimum par godina ali potencijal ima. teodor crno malo bolje od bijelog ali relativno slicne boljke, premlado i zeleno jos. crni pinot dobar, ima sve ono sto fali semberovom (terroir i specificnost vinara i podneblja) ali ovome malo fali sortnih karakteristika tipicnih za crni pinot kao sto su mekani i zreli tanini od grozda a ne od drva kao sto ih ovaj ima ipak malo previse ali to mu ipak daje ozbiljnost pri starenju u boci sto mu sigurno treba ali opcenito dobro vino.

scurek - rebula ok iako nista posebno, malo preobicno, dosadno i prazno, chardonnay jako po drvu ali za par godina u boci bi mogo biti bolji, sad nije nesto. stara brajda bijelo ok, korektno iako opet preobicno iako sam ocekivao vise s obzirom na tehnologiju i filozofiju proizvodnje.

brkic - mjesecar, znaci vino od zilavke radeno prema biodinamickim metodama, drvene bacve od 250 l su napunjene cijelim, nemuljanim i neruljanim bobicama (isto kao i vino lunar od movie) i tako se provelo spontano vrenje, maceracija kroz 6 mjeseci, prirodna stabilizacija i samo cjevcicama otocen sok, tj. vino. i to je to, 5 za originalnost (od movie!) i prirodnost! bez ikakvih dodanih eno preprata, kemije pa cak niti sumpora napunjeno u boce! vino je posebno, lijepe zlatne boje, fino gusto i uljno, relativno bogato u casi, zivo, miris specifican, osjeti se iskrenost i maceracija ali nisam pio (puno) zilavki da bih mogao prepoznati specificnost sorte ali arome su definitivno prisutne i ima ih podosta. okus prati miris ali mislim da mu treba vremena da se otvori, malo se osjeti drvo ali nije strasno, vjerojatno najbolje i najposebnije BIH vino, zbilja dobro.

eto toliko, mislim da sam sve opisao sta sa probao, slobodno komentirajte, narocito oni koji su bili, pozdrav! 8)
Evidentirano

piko
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #618 na: 01 Ožujka, 2011, 09:30:51 »

U potpunosti se slažem sa komentarom da organizacija je bila koma  s obzirom da  zbog velike gužve nisam dosta tog kušo ali od onog što jesam posebno me  dojmila Graševina od Adžića.
Evidentirano
gogo_2009
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #619 na: 01 Ožujka, 2011, 10:38:33 »

ma ne znam sad kolko uopce imam butelja, ne brojim vise.. ;D al kad sad vidim kolko sam imao krauthakera prije (zadnja fotka, desna stalaza), sad ga imam 15ak butelja, totalno su mi nezanimljiva njegova vina unazad par berbi..

a enjingi takoder ima svoju stalazu (zadnja fotka, lijeva stalaza) samo je ona sad puna.

posebno selekcionirani crnjaci za dozrijevanje imaju svoju stalazu i tamo zbilja ima svega, od prvih gran terana i grabara od coronica do plenkovicevih grand crua.. 8)

a cuj, popuna se vrsi polako ali nema pravila.. 8) sad bi trebalo opet nesto malo dopuniti jer mi se vec podebljao popis zelja.. ;)

uglavnom pucam na rajnske rizlinge i crne pinote, opcenito francuze i europljane (ne znam kada sam zadnji put kupio neko vino izvan europe, ima mozda i 5 godina!), malo posebnija vina radena po biodinamici ili ekstremnijim filozofijama samo ih bas kod nas nije lako nabaviti jer ih nema..

tih drvenih stalaza je bilo prije u bauhausu (na zitnjaku) ali ne znam jel imaju sad, nisam gledao ali trebalo bi bit, cijena mislim oko 250-300 kn da je bila prije.

ps. nista vise ne pises ni komentiras vina, si bio mozda na wine&gastro u MSU-u?

Bio i razočarao se u organizacijske sposobnosti, a komentari... ne znam malo sam zapeo...  ;D

A što bih izdvojio sa ZWGF 2011, što se tiče Plavaca Lipanović mi je bio zanimljiv (jedan iskeni plavac) a i onaj Rose od Miloša (još ga nema u prodaji) je bio dobar.

Maslinova ulja su bila izvrsna i bila je dobra ponuda. Probao sam prvi puta i Gran Malvaziju od Coronice i moram priznati da mi se svidjela kao i Graševina Mitrovac od Krauthakera.

Bura klasik, Bibich Sangreal Merlot,.... i tako uvijek je teško napraviti dobru selekciju i ne pretjerati pa je tako bilo i ovaj puta  ;D, nakon nekog vremena više nisam siguran u realne ocjene pojedinih vina....

Evidentirano
wineman
Novak
**

Pleternica

Email
« Odgovor #620 na: 01 Ožujka, 2011, 11:15:42 »

bio sam prvi puta ove godine na ovom sajmu i slažem se da je organizacija katastrofa-prenatrpana sala sa izlagačima i uočio sam da izlagači koji su imali štand do prolaza bili su najposjećeniji jer posjetitelji se nisu mogli "probiti" do ostalih..barem je tako bilo u subotu...

Ivane u potpunosti se slažem s tvojim opisima vina pogotovo za vina od Claia,meneghetti,te abbona Italija ta tri proizvođača koja  su me se najviše dojmila

istrani su bili najzastupljeniji-vidi se da napreduju u radu i organizaciji udruge iz dana u dan te trebaju poslužiti svima kao primjer
Evidentirano

Zivot je prekratak, da bi pili losa vina!
traper99
Novak
**

Nisam pijanac, nego pijac...

Email
« Odgovor #621 na: 08 Ožujka, 2011, 17:50:55 »

Bio sam na GASTU u Splitu 2. ozujka.2011. Pio sam sve znacajnije osvajace zlatne medalje crnih vina. Merlot Belje, Postup Donja Banda, Babic sur lie, Tomic,...Poseban dojam mi je ostavio ovaj sur lie u buteljama od pola litre. kaze glavna enologinja da su ga drzali 7 mjeseci na talogu....tako da cu i ja svoj plavac mjesati jos koji mjesec....
Evidentirano
MORDOR
POZDRAV VINOGRADARIMA!
Mlađi novak
*

MORDOR

Email
« Odgovor #622 na: 09 Ožujka, 2011, 14:59:35 »

19.03.2011. udruga vinogradara "ŠILJER" Kloštar Podravski organizira izložbu vina u društvenom domu Kloštru Podravskom sa početkom u 19 00 sati pa svi koji su blizu dobrodošli su kušati ocijenjena vina!
Evidentirano
Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #623 na: 23 Ožujka, 2011, 17:12:44 »

Danas bio na vinoviti...

Mogu reći da je bilo duplo manje ljudi a i duplo manje izlagača nego prošle godine... Koliko sam uspio vidjeti sva brončana ,srebrna i zlatna vina  su berbe 2009 ili 2008 a predikati su još stariji,tek je  jedno vino berbe 2010 ocjenjeno sa broncom... Zanimljivo mi je bilo da su međimurci za svoje izborne berbe  pušipela(moslavca ili šipoma) dobili srebrna i zlatna odličja, znači da nije ta sorta za odbaciti...

Od vina koje sam degustirao najviše ni se svidio predikat od kleti Krško , Izborna berba bobica Laškog rizlinga- mene je to vino fasciniralo... Probao sam i njihov cviček, znam da se večini nebi dopalo to vino ali meni je bilo ok,idealno vino za opijanje dok je vani 30 ili 35 stupnjeva, zatražio sam ih analizu vina : vino ima 9.5 % alkohola i 6.5 g/l kiselina...
Ima još puno dobrih vina koje sam probao ali neču opisivati svako vino pojedinačno...
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #624 na: 23 Ožujka, 2011, 19:10:01 »

Toliko o Vinoviti. Nisam ni znao da se sad odrzava.  ::)
Prosle godine je bilo lose, a ove ako je ovakva situacija onda mi uopce nije zao sto nisam otisao.  :-\
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #625 na: 23 Ožujka, 2011, 21:34:27 »

bio sam na vinoviti prije 3-4 godine i nikada vise jer to je cista katastrofa! :'( zaobici u sirokom luku..
Evidentirano

Podrumar1987
aktivni član

Email
« Odgovor #626 na: 23 Ožujka, 2011, 22:19:48 »

Nisam ni ja mislio da bude tako slabo, mislim da je bilo maksimalno 15 izlagača vina, od tih 15 izlagača kod njih deset je bila degustacija...
Meni je bilo usput pa sam otišao, ali inače jako žalosno... >:(
Evidentirano
Mihalj
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #627 na: 02 Travnja, 2011, 06:52:04 »

Da li je netko planirao ići na Vinitaly slijedeći vinend?

Slučajno sam vidio ovu ponudu za izlet koja uključuje i posjet sajmu:

http://uoz.hr/images/vijesti/docs/Padova_Verona_Venecija_1300802031.pdf

Možda netko ide samo na sajam u vlastitom aranžmanu?
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #628 na: 02 Travnja, 2011, 10:35:25 »

Da li je netko planirao ići na Vinitaly slijedeći vinend?

Slučajno sam vidio ovu ponudu za izlet koja uključuje i posjet sajmu:

http://uoz.hr/images/vijesti/docs/Padova_Verona_Venecija_1300802031.pdf

Možda netko ide samo na sajam u vlastitom aranžmanu?

ja bio dva puta prije 5-6 godina, guzva je brutalna, tamo valjda ima preko 100 000 ljudi.. :o ja vise nejdem tamo ali ici cu u Merano u 11. mjesecu..
Evidentirano

Podrumar1987
aktivni član

Email
« Odgovor #629 na: 10 Travnja, 2011, 18:07:52 »

Sa ovime se potpuno slažem, meni je to vino odlično i bez ikakve mane ali to nemora značiti da če se i degostatorima svidjeti...

Došli rezultati Frankovke o kojoj sam ovdje govorio. Osvojila je zlato sa 18,13 bodova. Na izložbi je bilo 130 uzoraka, ocjenjivalo je 5 degustatora , po metodi do 20 bodova...

od 16-17 je bila bronca
od 17-18 srebro
a iznad 18 zlato

Najbolju ocjenu je dobilo ledeno vino Laški rizling breba 2009, osvojilo je 19,6 bodova...
Zanimljivo mi je to da je od 18 Frankovki koje su bile na natjecnju, 10  njih osvojilo zlato, a godina je bila koma...
Evidentirano
 Str: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 101 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!