hm, gorcina u vinu obicno dolazi od obiljezja sorte ali i nekim vinarskim tehnikama.. e sada, najbitnije je prvo definirati tu gorcinu a za to se vino naravno mora probati, ovako napamet je nemoguce ista reci, pogotovo zato sto je gorcina retronazalni osjet, dakle kada se vino popije i proguta. cuo sam za bartolovica, kako da ne, ima dosta vinograda oko kaptola i vidim da su mu vina relativno skupa pa cu se pokusati malo koncentrirati na njegova vina sada u subotu na wine gourmet sajmu.. bas me zanima sta covjek ima i radi jer vidio sam na nekom videu da ima u podrumu oxoline sistem za drvene bacve a to ja planiram nabaviti pa cu malo popricati sa njime (ako ce gazda biti tamo..) i kusati vina a sad cu bas zabrijati na taj cabernet pa ti javim drugi tjedan.. milijun puta sam rekao da sa barriqueom treba paziti i treba znati sta i kako raditi ali velika vecina (novijih) vinara samo utrpa vino u bacve i cuva ih u najgore moguce vrijeme (3-6 mjeseci) i onda kasnije vino doslovce nije vino nego sok od spaljenog drveta..!? sa barriqueom veliki oprez a za ovaj cabernet javim svoje misljenje. da li mozda znas o kojem godistu se radi ili nema to veze..
ostala su mu vina ok nikakva primjedba ono osim tok barik sto se meni osobno ne sviđa a i on je to rekao za sebe al kao to je trend taj barik ....gorcina se samo osjeti kod kaberneta ono po mom preduga maceracija ali ja se jako slabo razumijem u crna vina tako da bes nebi osobno kvario niciji ugled ,,,ovo bi je stavio copy paste okus spaljenog drveta ili ti vanilije sto sam predhodno naveo jeb sva su crna vina slicna osjetis e taj barik na 10 cm udaljenosti case od nosa ,,,, pa,,, neznam,,, a sortni miris trebas dobro nanjusit ako uspijes sta nanjusit jeb smjesno izgleda kako pisem al ti je moje misljenje
nekazem da su mu sva vina kao kabernet jel ono planiram zasadit 2000kom na proljece kaberneta pa me ta gorcina uplasila pa jel ebote to takva surta el je to do proizvođača ili,,,,,
Ljudi gdje planirate na izlozbe ove godine i s kojim vinima?Mi cemo najvjerojatnije u KT, mozda u Madjarsku i Daruvar. Stari bi htio u Zelinu, a mene zanima onaj festival Grasevine, jel zna netko vise o tome?Ici cemo sa skrletom, rajnskim, grasevinom, cabernetom i mozdaaaa s frankovokom.
sta ides u KT po neko srebro kad zlato ne mozes dobiti tamo.. ja cu isto u KT, mozda u Ivanic Grad na izlozbu od Brente, ici cu u Zelinu sigurno, to mi cak cini bolje i profesionalnije nego KT, bitno da je kontinentalna izlozba. kad je Daruvar? sta ce ti taj festival grasevine, sta planiras ic i tamo..?ja ne znam jos sa kojim vinima cu ic al vjerojatno skrlet, frankovka i zweigelt, crni pinot mozda makar ce mi biti u drvenim bacvama tad jos, on ce tek na godinu pred komisije.. http://www.kutjevacki-vinari.hr/dogadjaji_i_vijesti/clanak/kategorija/festival_grasevine/
Ma u KT se "moramo" pojaviti, neka bude srebro sta cu im ja. A Daruvar ti je 7 ili 14 dana nakon Kutine. Jel znas kad je u Zelini?Pa da, isli bi i tamo da vidim kako se moja usporedjuje sa slavonskim grasevinama jer ipak oni imaju bolje uvjete.
Ljudi gdje planirate na izlozbe ove godine i s kojim vinima? a mene zanima onaj festival Grasevine, jel zna netko vise o tome?