VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Listopad, 2024, 16:37:50

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.702 Postova u 368 Tema od 1.679 Članova
Najnoviji Član: dvadesettri
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Izložbe i ocjenjivanje vina
0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 [2] 3 4 ... 101 Dolje Ispis
Autor Tema: Izložbe i ocjenjivanje vina  (Posjeta: 725211 puta)
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #15 na: 08 Prosinac, 2007, 14:41:45 »

kao prvo, svi koji imaju prilike i volje savjetujem da pod obavezno posjete ovaj vinski festival koji se odrzava u Esplanadi u Zagrebu, jos samo danas, do 20 sati! upad je 100 kn s time da uz to dobijete Riedleovu vinsku casu ali stvarno se isplati otici i probati ta vina. svi koji su bili molio bih da to malo prokomentiraju.

dakle, jucer popodne sam bio na tom festivalu, od 17 do 20 sati, mislio sam da ce mi biti prekratko ali bilo je taman vremena da sve kvalitetno prodem i kusam. uglavnom su tamo svi renomirni vinari, vinske kuce i distributeri vina (Vivat i partneri, Kult Dioniza) sa svojim najboljim vinima. uglavnom sva vina koja sam probao su ostavila vrlo pozitivan dojam i doslovce nijedno vino me nije razocaralo. prvo sam probao vina od Koraka, chardonnay sur lie (odlican, malo bolji na miris nego na okus ali sjajno vino) i pinot crni barrique (odlican miris, okus mrvicu slabiji zbog povisene kiseline ali svejedno jako dobro vino). zatim sam probao od Tomca chardonnay barrique i pinot crni barrique (ok su vina ali opet nista posebno, ocekivao sam malo vise od Tomca). zatim slijedi iznenadenje veceri, vina od Sembera! nisam mogao vjerovati da su ta vina tako dobra, odlicna, kompleksna makar su relativno mlada, berbe 2005. i 2006. pio sam rajnski rizling, polusuhi, fenomenalan! kaze da je bran u fazi kasne berbe, spontana fermentacija u rabljenom bariku, vino je izvrsno, najbolji rizling poslije kasne berbe od Enjingija! takoder, odlican im je i crni pinot barrique i chardonnay barrique, jako dobra vina, veliko i vrlo ugodno iznenadenje od obitelji Sember! i da, sva vina prodaju samo doma u sklopu svog podruma, nazalost.. ali morat cu otici do njih po nekoliko butelja. 8) dalje sam probao chardonnay od Krauthakera ali samo zato da na licu mjesta usporedim sa prethodnima, nisam nista drugo zelio probati jer Krauthakerova vina uglavnom znam i upoznat sam s njima. na Agrokorovom stolu bila su njihova najbolja vina od Belja i Lagune. probao sam od Belja grasevinu i chardonnay jer sam cuo vrlo dobre kritike o tim vinima koja su relativno jeftina, oko 50 kn i zbilja su ok ali osjeti se da to nije nesto posebnije ali opet, izvrsna svakodnevna vina. kod Plenkovica sam probao naravno plavce, i to 2005. iz barika, odlicno vino, kao i Grand Cru 2004. koji sam prvi put tada pio, vino je fenomenalno, gusto, crno, kao nafta, miris i okus odlicni, samo tanini su jos malo grubi, stezi i doslovce isusuju usta, morao sam popiti vode da opet dobijem malo sline.. 8) to treba pustiti da odlezi barem jos 3 godine, minimum! zatim sam otiso u drugi, manji salon gdje su bili distributeri, slovenci i istrijani. pio sam odlican Chablis Premier Cru od Williama Fevre-a, cijena prava sitnica 300 kn. ;D ali vino je zato odlicno, originalni francuski chardonnay. tamo sam jos pio najbolji sauvignon koji sam ikada pio, ne sjecam se imena ali vino je predobro bilo! zatim sam pio malvaziju od Benvenutija, Kozlovica i Coronice. od Coronice Grabar (iliti cabernet sauvignon iz barika), izvrsno vino, treba mu vremena, imam bocu u podrumu pa nek jos stoji, i Gran Teran, opet jako dobro, Coronica je car! 8) onda sam malo vise toga probao na stolu od Vivata, neki jako dobar Chateau iz Medoca (klasicna bordoska kupaza, cab.s.+merlot+cab.f.), zaboravih mu ime ali vino je bilo odlicno, zatim nekoliko chardonnaya iz Cile i Australije od kojih mi je jedan ostao u jako dobrom sjecanju jer je bio najbolji chardonnay koji sam probao te veceri, Wild Ferment od vinarije Errazuriz! puno vino, kompleksno, zrelo, dugi finis u ustima, strasno dobra stvar! zatim slijedi drugo ugodno iznenadenje, nije kao Sember jer ova vina su ipak na boljem glasu i pretpostavljao sam da su dobra, vina od slovenca Batica iz Vipavske doline. probao sam sva vina i sva su odlicna, jedno bolje od drugog! tamo sam bio koji 20ak minuta i pricao s covjekom, sve radi u skladu s prirodom, ne bioloski nego doslovce ekoloski uzgoj, 2006. godine nije NIJEDNOM prskao vinograd!? ima 15ak ha, izrazito gusta sadnja, 120 cm x 60 cm, prinosi su oko 0,5 kg po trsu a nekad i manje (a nekad kaze da cak i nista ako mu botritis uzme maha!), sve bere u fazi fizioloski zrelosti, rucno naravno, spontana fermentacija, bez bistrenja i filtriranja i minimum SO2, dozrijevanja u velikim drvenim bacvama i baricima i u boci. vina su zbilja posebna, gusta, alkoholna i ekstraktna. pio sam sauvignon, chardonnay, sivi pinot, kupazu (to je najbolje!) sivog pinota, pinele, rebule i chardonnaya i zove se Bonisimus. crna su ima takoder izvrsna ali vise sam fan bijelih vina pa su mi ova ostala u bolje sjecanju. takoder imaju i izbornu berbu prosusenih bobica, Valentino, slatko, 15 vol. % alkohola mislim, odlicno vino! zatim sam probao jos od Simcica sauvignon rezervu i mislim da je to to.. bilo je puno dobrih vina, puno zanimljivih ljudi i puno informacija, sve u svemu jako dobar vinski festival, svaka cast organizatorima! eto toliko, pozdrav. 8)
Evidentirano

Kauboj
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #16 na: 09 Prosinac, 2007, 14:10:26 »

evo i ja sam bio u esplanadi, oba dana i stvarno se imalo šta za probati. Izdvojio bi dva vina, armanov sauvignion blanc i jedno španjolsko vino, neznam ime, u podnaslovu piše cherry, 15,5 % alkohola. Armanov netipični sauvignon, miriši na papriku. A ovaj cherry, kao da je oksidiran, nekakva čudna tehnologija, prelijevanje iz viših bačava ka nižem. Uglavnom probao sam dosta vina, ne sve jer je nemoguće probati sva. I hostese su bile na visini, pogotovo kod armana hehe
Evidentirano

Non progredi est regredi
Saccharomyces
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #17 na: 09 Prosinac, 2007, 19:24:10 »

Evo da se i ja pohvalim, i ja sam bio u Esplanadi!Dakle ovako Armamov sauvignion blanc je dosta dosta diskutabilno vino, naime imao sam "malu" polemiku oko tog vina sa svojim kolegama. U razgovoru sa Armanom mi se covjek sam pohvalio da stavlja papriku u svoj souvignon, da da dobro ste procitali papriku mljevenu stavlja u sauvignon. E sad vi meni recite ako se izuzme nas pravilnik o vinu, dali je to uopce fer stavljati kao aditiv u vino. Doticni Sauvignon inace nema nikakvu sortnu aromu, izuzetno alkoholno vino, i na prvi dojam mi se ucinilo kao da sam otvorio vrecicu chio-chips-a(naravno okus paprika:)). Neznam dali cete se sloziti samnom ali po meni taj primjer je dosta slican sa dodavanjem aromaticnih kvasca u vina! smatram da to takodjer nije fer prema grozdju koje bi trebalo davati svoje sortne karaketer,a tek onda prema kupcima tog vina. Sve mi to slici na onu staru uzrecicu " prodavanje bubrega pod muda"! Neznam cemu natpis na vinu Sauvignon,zasto nebi stavio Chio Chips???

Misljenja sam bio da je to bio najlosiji Sauvignon na sajmu, sve dok nisam otisao na stand od vinarije "Vinski vrh"(bivsa "Preša"), a kad tamo najbolji  komadi na sajamu, cak se je vlasnik vinarije razbahatio sa poznatim manekekama, stand je bio ugodan za oko, ali organo-lepticki los. Pravi primjer vinarije koja pati od amaterizma, sauvignon niti mirisa niti okusa, jedno konfekcijsko vino za ne jako jako siroke mase. Rajnski rizling su izbacili dvije verzije, suh i polusuh, to mi se cini da su napravili samo da mogu upotpuniti ponudu, nema nikakve razlike izmedju ta dva vina, pretpostavljam da su polusuhi rajniski samo dosladili sa uguščenim moštom i to je to...
Najbolji definitivno sauvignon na sajmu je Daruvarski od Badela 1862, jedno izuzetno kompleksno vino,polusuho, puno i bogato sa aromom, pijuci to vino imao sam osjecao kao da je svaki gutljaj sve bolji i bolji, ma za bogove....aroma je fantazija, mislim da od domacih Sauvignona je ovo najbolje!

Sve u svemu probao sam dosta vina,ali na ovaj post o sauvignonu sam se malo vise raspisao. Inace sajam je odlican,nadam se da ce se tradicija nastaviti te da vinari nece bojkotirati takvu manifestacijiu!

Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #18 na: 09 Prosinac, 2007, 19:56:27 »

evo i ja sam bio u esplanadi, oba dana i stvarno se imalo šta za probati. Izdvojio bi dva vina, armanov sauvignion blanc i jedno španjolsko vino, neznam ime, u podnaslovu piše cherry, 15,5 % alkohola. Armanov netipični sauvignon, miriši na papriku. A ovaj cherry, kao da je oksidiran, nekakva čudna tehnologija, prelijevanje iz viših bačava ka nižem. Uglavnom probao sam dosta vina, ne sve jer je nemoguće probati sva. I hostese su bile na visini, pogotovo kod armana hehe

cekaj, na kojeg Armana se ovo odnosi, Franca ili Marijana, onog s brcicima, Hitler stil..? ;D osobno ne volim bas njegova vina i imao sam prilike dosta toga probati od njega jer studirao sam u Istri i bio nekoliko puta i kod njega na praksi.. ako si imao prilike probati Krauthakerov sauvignon 2004. takoder mirisi na papriku i na list paprike, totalno netipicino ali u pozitivnom smislu.. 8)

sada sam tek procitao post od VVV-a i ovo sa Armanovim sauvignonom i paprikom.. mislim, sta da kazem, jedno totalno smece od "vinarenja" i apsolutno negativan odnos prema vinu, to je cisti plagijat i lazno vino! istina, sa pravom ga ne volim niti cu dalje ista komentirat ali znam da nikad nisam niti cu ikad ubuduce kupiti njegovu (uostalom preskupu!) bocu vina! sto se tice te vinarije Vinski vrh, nisam probao ali sam citao u casopisima kako je dozivjela procvat i kako proizvode izuzetno kvalitetna vina. bio sam sumnjicav prema tome a sada sam i dobio potvrdu.. sada sam malo zbunjen jer sumnjam da najbolji sauvignon na sajmu bio od Badela i to jos iz Daruvara koja je meni osobno jedna od izuzetno losih i nekvalitetnih vinarija.. sjecam se da sam 2005. na Vinoviti u Zagrebu pio njihovu jako, jako losu grasevinu, frajer otvori bocu a vino smrdi, oksidirano totalno, smeda boja, nisam jednostavno mogao vjerovati! prolio sam to i otiso dalje.. uglavnom, Vinovita je takoder jedno veliko smece. ili nisi pio ostale sauvignone ili ne znam sta ali da je Daruvarski sauvignon nesto najbolje sta postoji u Hrvatskoj, mislim da si tu u velikoj zabludi.. ??? bez uvrede, pozdrav.
Evidentirano

Kauboj
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #19 na: 09 Prosinac, 2007, 23:20:52 »

mislim da je marijan arman, bordo-siva etiketa, nije ga bilo tamo već samo hostesa severina, jedino ga je ona izvukla, taj sauvignon djeluje neiskreno.
Evidentirano

Non progredi est regredi
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #20 na: 10 Prosinac, 2007, 00:11:40 »

mislim da je marijan arman, bordo-siva etiketa, nije ga bilo tamo već samo hostesa severina, jedino ga je ona izvukla, taj sauvignon djeluje neiskreno.

prvi put cujem uopce da on ima sortni sauvignon!? ja ga nikad jos nisam vidio a niti sam cuo za njega.. a jako puno sam po Istri i po vinotekama..?? ne znam ali ova prica o tom sovinjonu je totalna bezvezarija..
Evidentirano

flore73
Guest

Email
« Odgovor #21 na: 04 Siječanj, 2008, 18:15:46 »

Dobar dan
kako već neko vrijeme nastojim pronaći termine i mjesto gdje se održava nekakav vinski festival na koji bi se isplatilo otići predlažem da na forumu otvorimo jedan topic u kojem se ne bi pisalo o dojmovima sa istih već o tome gdje se isti održavaju kako bi se istima moglo i prisustvovati jer sada nakon nekog vremena koje provodim sa par prijateljima u razno raznim degustacijama i raspravama napokon smo se složili da je ipak pohađanje raznih festivala najbolji i najjeftinij način da se nešto novo kuša i nešto novo čuje o dragoj nam kapljici.
Stoga tko ima neke informacije o terminima kvalitetnih i interesantnih događanja molim da iste i navede.
Unaprijed zahvaljujem.
Pozdrav
Evidentirano
miroslavk
Guest

Email
« Odgovor #22 na: 07 Veljača, 2008, 13:06:18 »

Izložba vina VINEA 2008 u VINICI  održat će se 29.02. i 01.03. 2008.
Uzorci se predaju 16.02. i 17.02. u prostorijama Općine Vinica.
Opširnije  na web stranici:  www.vinica.hr
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #23 na: 08 Veljača, 2008, 01:25:53 »

Slavin, detaljnije na linku

http://www.poslovni.hr/69536.aspx
Evidentirano

HEMARK
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #24 na: 18 Veljača, 2008, 14:30:40 »

Obavještavamo cijenjene forumaše da firma 3M CUNO,  specijalisti za filtraciju fluida nastupa na predstojećem sajmu nautike i sporta, na zagrebačkom velesajmu od 20.02 do 24. 02. 2008,
paviljon 8, štand 35.

Prisutan će biti stručnjak za filtraciju tekućina pa svi forumaši koji žele nešto pitati o novitetima u filtraciji vina mogu bez ustručavanja doći na naš štand.

Lijep pozdrav
Distribucija 3M CUNO
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #25 na: 08 Ožujak, 2008, 11:46:54 »

Wine Gourmet Festival 2008. u Mimari - jel bio tko ili mozda ide danas? kakvi su dojmovi?
Evidentirano

antojovic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #26 na: 08 Ožujak, 2008, 22:02:18 »

Jesam bio, upad 120 kn i 20 kn za čašu.
Vina samo takva, treba biti i probati, što da napišem.
Radovan, Clai, Matošević pa da pređemo Zdjelarević, Krauthaker i dalje Plenković, Tomić i sl.
Nadalje neki talijani, Primitivo dobar (Plavac) itd. Talijani ne znaju ni Njemački ni Engleski ni Švedski, a ja ne znam Talijanski (pravopis). Dobra vina, dobri proizvođači, malo sam štrajkao strance, a potenciro domaće.
Atmosfera 5+. Prevelika gužva za takav prostor u Mimari (predvorje). Od Slovenaca samo jedan proizvođač nisam zapamtio ime (sorry). I ova imena samo kratki podsjetnik mog nepamćenja. Možda idući put više, ili ne.
Evidentirano
Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #27 na: 16 Ožujak, 2008, 17:19:07 »

Mozda treba cekati da udjemo u EU pa da cijene budu i EU. Takvi skupovi u Italiji i Francuskoj su po 5 € upad
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #28 na: 16 Ožujak, 2008, 17:25:45 »

osobno mislim da je dobro sto su cijene vece jer sjecam se prije da su na Vinistri znali "zalutati" razni lokalni cugeri i pijanice koji su zicali vino samo da se napiju i uvijek su ostajali do kraja naslonjeni na sankove standova, to je bilo uzasno za takav skup! ali takoder moras to gledati i na drugi nacin jer sva vina koja tamo mozes kusati, pogotovo neka kultna i strana koja cak kod nas ne mozes niti kupiti u slobodnoj prodaji, kostaju i preko par stotina eura, pa ti racunaj.. ok je da kupis degustacijsku casu kao ulaznicu i sa njom ides okolo i kusas i ta cijena treba biti oko 100 kn i to je po meni dobro izvedeno. jer brate ako ne mozes platiti 100 kn da degustiras nekoliko desetaka vrhunskih vina onda ga j... ???
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #29 na: 05 Svibanj, 2008, 11:47:45 »

pitanje - da li netko od forumasa sudjeluje sa vinima na izlozbama ove godine, npr. u Kutini, Sv.Ivan Zelina, Ivanic Grad.. ako da, kako ste prosli na ocjenjivanjima??
Evidentirano

Str: 1 [2] 3 4 ... 101 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!