Na kerneru 5 Oe
Par fotki od 04.08. https://www.dropbox.com/sh/njhf7hdxclsbda9/_ylg7WYrG-
kod mene berba s.pinota vjerojatno za 12-14 dana isto tako i zweigelt za 20-ak dana...
Sutra navečer berba počinjemo u 9 navečer pod rasvjetom (rudarske lampadine),jer po danu od osa nemožeš priči blizu!!
e nece ici kume :-) neces me valda uciti kada ja,tj cjeli ppk kutjevo sa kooperantima bere grožđde,evo odvage od nekih prikolica,e sada si ljepo sjed i pogledaj datume,vidt ces daje lane bila 3 dana razlika Samo naprijed. Mi cemo i dalje po svom, tj. prije 20.09. teško da ćemo brati. Nisam još vidio butelju zweigelta od PPK Kutjevo, a koliko znam takav zweigelt ide u kupažu tj. litreni KLIKUN namjenjen za bambuse.
Evo muke po vugavi gotove za ovu godinu,nočas otrgali,troje ljudi isto stradalo(ubod ose)počeli u 22 sata,danas kad sve zbrojim moglo je biti i gore,prinos je 50% manji imam cca 350l mošta na taloženju gradacija je 18 po babou,dovoljno za jedno laganije južno vino!Sad me živo zanima šta če se dogodit sa plavcem jer su se sad ose razmilile po njemu,ljudi ovo je do sada još neviđeno kod nas!!!