eto ga i ja pobral danas svoje...na 50 trsova dobil 120kg grožđa i s toga scedil 85 litri mošta,a je to puno ili malo ......Oeksle nemam s ćim zmeriti,a po Babou slador 17%,mislim još jeno 2% došećeriti.Hitil na to karticu Pyrovina i pet flaš leda,ostavil vani pred podrumom,jer je nutra prevruće i čekam sutrašnji dan da to denem u 100 litrenu rostfrajku.Kvasac EC1118,hrana Formaid E
evo danas sami ja moral pobrati, kao prvo ne kužim kak si imate tak velike šećereznaći kak sam već pisal zeleni silvanac, četvta godina, smjer redova jugozapad, 8-10 pupova(reznik i lucanj), 276 komada od toga 10 zobatica (koje nisam bral) i 15 trsova na tri pupadobil sam 450 litara mošta(mislim da tim pada u vodu teorija, sa stranice portala "količina uroda")bilo je oko 20% zaraženo botritisom, šećer ja bil, ni manje, ni više nek 62Oe i kiesline 9,5 g/levo bil sam naj iskrenij, kaj sam mogel bitizdravo!!!
Ajd ne pricaj gluposti! Za koji rajnski? Onaj ubran u Reinhessenu? Mozda i je. A onaj u Baranji? Pa bas i nije. Ovo je srednja vrijednost...Ako tebe veseli tvoj rajnski sa 10g/l kiselina i 11% alkohola, super, glavno da se sto prije proda.Rajnski JE kiselija sorta, ali u enofilskom smislu nikad rajnski sa 9-10 g/l kiselina nece bit ocijenjen kao vrhunski, osim ako nije neutraliziran sa barem isto toliko ili vise ostatka secera...Zaboravljas da imas preveliko opterecenje trseva, premalo suncanih sata i opcenito losu klimu da bi dobio IOLE kvalitetno vino, a kamoli vrhunsko! Po zakonu jelte..STOGA!
A ove fore o opterećenju trsja,sunčanim danima i klimi su iza nas i spadaju u temu vinogradarstva a sad smo u podrumu gdje treba znati kako posložiti neke stvari.
Sve je u nuklearnom akceleratoru atoma Graševina 78 oeRajnski 80 oe 80x0,266=21,28-3=18,28x0,6=10,97%. Oba digal ga na 11.5% i mislim da je to ol rajd