e ovako,na tresnjama negdje imam po 2 mladice a trebao bi imat 3 ,uzgojni oblik je vaza,e sad dal postoji neka tehnika da isprovociram izbijanje jos mladica treba mi jos 1,nekim zarezivanjem ili nesto drugoposadene su ovo proljecehvala
No mene interesira koliko je ta podloga zahvalna, dali ja moram doživotno složiti navodnjavanje na toj podlozi kao na podlozi m 9 ?
Ili se ta podloga dobro ukorijenjuje nakon 5-6 godina i da netreba više redovito zalijevanja vode
Nije nužno navodnjavanje ni na M9 ako nije velika suša. Previše navodnjavanja može izazvati i pucanje plodova. Pa ove godine sam morao zalijevati 20 godina staru trešnju i to bez plodova da preživi. Nema nikakve veze ukorjenjivanje sa zalijevanjem! Osnovna razlika između podloga je šta jedna treba armaturu, a druga ne treba odnosno jedna je slabije bujnija od druge. Naravno da je dobro zalijevati svaku voćku ako je suša.Inače MM106 je jedna od najčešćih podloga kod jabuka. Pa praktično u rasadnicima su samo 3 podloge za nabaviti M9, MM106 i eventualno M26
Je, dovoljno u redu Bez armature,
Možda i bolje jer su jabuke na 106-ici dosta bujne. 60% veličine jabuke na sjemenjaku.