Dali je ovo peronospora?
Jeli ovo vražja esca?? Prošle godine jedan se ovako osušio, sad ih ima 2-3. Da ovo povadim što prije ili da čekam rezidbu?
Pozdrav!Molim Vas za pomoć, ovakvih grozdova ima dosta. Što je uzročnik ovoga? Moljac, peronospora...?Hvala!
peronospora na zapercima...može inficirati stari zdravi list i grožđe ili ne?
Ljudi odem predvecer do vinograda ospricati demitanom kad imam sto vidjeti-peronospora gore na mladim zapercima uljne mrlje-žurno kući umiješam forum star povedem ljepšu polovicu da pokida zaperke a ja špric do nedavno.Došlo je do oboljevanja jer su prošli tjedan skoro svaki dan padali pljuskovi a ja sam u subotu pošpricao kombinacijom coperblau,chromosul,u ponedjeljak ponovno pljusak i zaperci su bili nezaštićeni i došlo je do jake zaraze.Nadam se da će forum star odraditi liječenje.
Danas bacio prihranu mggreen, oligogreen + hascon. Ajmo reći da je sve u redu sa trsjem osim onih par što se osušilo i ovoga što je na slikama na crnoj sorti carignan.Jel zna neko od čega je ovo? Peronospora, botritis??
Da, sad vidim, peronspora je u pitanju, sva sreća da nema puno toga. Ovo sam sve potrgao, nadam se da neće trebati sistemik neki jači. Zadnje sam išao ridomil gold plus prije tjedan dana. Za sljedeći put tamo krajem mjeseca ako bude sve ok nordox + sumpor i možda crystal za svaki slučaj, što kažete na to?Moj je vinograd super kako je većini mještana, peronospora sve poharala, štete su preko 50%. Od kada pratim ovaj forum ide sve bolje i bolje!!